Otkrivene kvalifikacije za prvi Dota 2 Major u 2018-oj

eSports 10. nov. 201710:51 > 11:27
Podeli:
Galaxy Battles

Novembar je mesec u kom počinju i velike kvalifikacije za Galaxy Battles 2018 Major - prvi Major koji će se održati sledeće godine. U njima će još šest ekipa izboriti plasman na Major, pobednici pet regija, i drugoplasirana ekipa iz evropskih kvalifikacija.

Kvalifikacije če biti u malo drugačijem formatu nego što smo navikli da gledamo. Po osam timova će se boriti u grupnoj fazi, podeljeni u dve grupe od po četiri ekipe. Njih će činiti šest pozvanih ekipa, i dve ekipe iz otvorenih kvalifikacija, a po jedan tim iz svake grupe će se pridružiti dvema ekipama koje su dobile direktne pozivne u finalnu fazu kvalifikacija. Ova četiri tima će se boriti u BO3 baražu za jedno mesto koje vodi na Major.

Evo i koji timovi su dobili pozivnice za zatvorene kvalifikacije, boldovane ekipe su dobile direktan poziv za završnu fazu kvalifikacija:

CIS regija: Vega Squadron, Natus Vincere, Team Empire, Team Spirit, Double Dimension, Effect, Spartak Esports, M19, dva pobednika otvorenih kvalifikacija.

EU regija: Team Kinguin, Team Secret, mousesports, MidOrFeed, PENTA Sports, HellRaisers, The Final Tribe, tri pobednika otvorenih kvalifikacija.

NA Regija: OpTic Gaming, compLexity Gaming, Digital Chaos, Team Leviathan, Blue pikachu, Immortals, VGJ.Storm, WWWW, dva pobednika otvorenih kvalifikacija.

SA regija: SG e-sports, Midas Club Elite, Midas Club Victory, Luccini, Sacred, T Show.Rising, STARS e-Sports, Mad Kings, dva pobednika otvorenih kvalifikacija.

SEA regija: Fnatic, Mineski, WarriorsGaming.Unity, Fire Dragoon, Clutch Gamers, Execration HappyFeet, New Beginning, dva pobednika otvorenih kvalifikacija.

Pored osam timova koji će doći iz kvalifikacija, još osam ekipa će dobiti direktne pozive, a za sada su to: Team Liquid, Newbee, OG, TNC Pro Team, EG, Infamous i LGD.Forever Young. Veliko LAN finale Majora će se održati od 15. do 21. januara na Filipinima, a najbolji timovi sveta će se boriti za milion dolara i 1.500 pro poena.