LoL EBL – WaR moćan, ASUS ostvario prvu pobedu

eSports 10. nov. 201711:35 > 12:41
Podeli:
Fortuna eSports

Kraj drugog kola su obeležila dva sjajna i neizvesna meča, u kojima smo gledali po tri partije, što je dokaz koliko su po kvalitetu slični timovi u takmičenju, i da zaista svaka ekipa mora da da svoj maksimum ako želi do pobede, a ovoga puta su Wind and Rain i ASUS RoG Elite upisali nove bodove.

Wind and Rain i Team Horizon Reaper su se borili za drugu pobedu u sezoni, i pobednik ovog meča bi uspeo da održi korak sa vodećim ekipama Greek Regenesis i KlikTech bar na još neko vreme. Timovi su razmenjivali killove na početku, a WaR je došao do prve veliki prednosti kada su uhvatili igrače mađarske ekipe u njihovoj džungli, uzeli tri killa, i uz dve više uzete kule povećali predost na 4.000 golda. THR je pokušao da se vrati u igru tako što će uzeti Rift Heralda, i iako su u tome uspeli, to ih je koštalo tri igrača, i WaR je nastavio da uvećava prednost. Popa „Orome“ Andrei je u tim trenucima sjajno odigrao sa Gangplankom, uzeo sam dva killa na bot lejnu, protiv protivničkog top i mid lejnera, i to je omogućilo Wind and Rainu da uzme Barona. THR je uspeo na kratko da se odbrani, ali kada se WaR regrupisao napali su bot svom snagom, Orome je uzeo quadrakill i sa skorom 11-4-6 obeležio prvi gejm, dok je njegov tim srušio bazu THR-a.

Twitch

 Team Horizon Reaper je nadmudrio Wind and Rain u pik/ban fazi druge partije, i sa kombinacijom Gnar/Jarvan IV, Azir, imali su sjajan sastav heroja za timsku borbu, kao i snažnog ADC-a u vidu Xayah, dok je kao šlag na tortu došao Tahm’Kench u ulozi supporta, koji je bio pravi odgovor na ultije od protivničkog Malzhara i Varusa. Timovi su bili poprilični izjednačeni u prvih 25 minuta igre, i pokušavali su da nametnu svoj tempo igre, a THR je konačno pronašao timsku borbu koju su želeli u 28. minutu kod Barona kada su počistili kombinacijom Azir/J4 protivnčki tim i uzeli barona.

Fortuna eSports

Već u sledećem napadu su srušili dva inhibitora protivničke ekipe, a nakon toga i da završe partiju, i uvedu nas u odlučujući treći gejm. 

THR je probao da fokusira Oromea u pik/ban fazi, banovali su čak četiri top lejn heroja, ali je WaR odgovorio tako što su oni uzeli Azira, a Orome je dobio Maokaia, sa kojim je hteo da dokaže da ume da igra i tenk heroje. Anders „Sharp“ Lilleengen je sjajno otvorio partiju uzevši dva killa sa jungle Ezraelom, a jedan od ključnih momenata partije se desio već u 11. minutu, kada je nakon velike borbe na botu WaR ubio svih pet igrača protivničkog tima, Marin „ProxeYY“ Vlahović je uzeo triple kill, dok smo na midu paralelno videli 1 na 1 kill, čime je WaR ostvario prednost od preko 5.000 golda, i u tim momentima su izgledali zaista nezaustavljivo. Uz toliku prednost lako su uzeli Barona u 24. minutu, i nakon što su uništili mid i top inhibitor, uzimanjem bot inhibitora su sebi obezbedili da bez otpora protivnika uzu drugog Barona, i završe partiju u kojoj nisu izgubili ni jednu kulu, što im je potpuno zasluženo donelo drugu pobedu u ligi.

ASUS RoG Elite i WiLD.CoolerMasters su takođe pokazali veliku želju za pobedom, i dali sve od sebe da izbegnu 0-2 start u takmičenju, a ASUS je mnogo bolje započeo meč, nakon što su u prvoj partiji obezbedili kao prvi pik za sebe Kalistu, a agresivni izbor WiLD-a u vidu Jarvana i Thresha kaunterovali Tahm’Kenchom. Iskusna bot lejn kombinacija Nemanja „Nemky“ Josimov i Goran „Krakić“ Gentleman koje smo navikli da gledamo u Fortuna Championship Series ligi je ostvarila veliku prednost na samom početku, što je ASUS-u omogućilo da uzme prve dve kule i stvori prednost od 3.000 golda do 15. minuta igre. Nemky je nastavio da ređa killove, i WiLD je polako gubio strpljenje da čeka kasnu fazu igru, u kojoj su njihov Kassadin i Twitch nezaustavljivi. Iskusnoj ekipi kao ASUS je bilo dovoljno da uzme jednog Barona i u stilu korejskih ekipa u jednom velikom napadu na botu sruši inhib, porazi igrače protivničkog tima, i povede 1-0 bez većih problema.

Twitch

WiLD je iznenadio u drugoj partiji interesantnim sastavom sa Elise na midu, ali su ovaj put mnogo bolje startovali, i sa četiri killa na botu u 10. minutu ostvarili ogromnu prednost na samom početku. Nisu dozvolili da im ona propadne, i već u 20. minutu uz 16-2 rezultat uzeli su Barona, i ostvarili prednost od velikih 11.000 golda. I iako je ASUS pronašao dobru timsku borbu u sledećem napadu WiLD-a, prednost mađarske ekipe je bila prevelika i sjajni Mate „hi im mate“ Andras Biro je sa 6-0-12 skorom obeležio gejm, kao i 8-0-8 Daniel „Sick“ Gal, jungler tima.

U odlučujućoj partiji videli smo 4 ADC bana u prvom krugu, zbog čega je ASUS uzeo Varusa kao prvi pik, na šta je WiLD odgovorio Jarvanom i Alistarom. ASUS je rado uzeo Azira i Gnara, i sa ova tri moćna pika, bili su u sjanoj poziciji za pobedu. WiLD je probao da se fokusira na timsku borbu, sa Oriannom na midu, i dve mete za njenu loptu u vidu Jarvana i Alistara, ali to nije urodilo plodom zbog izuzetno slabe lejn faze Jarvana, koji je sve vreme bio u velikom zaostatku, i nije mogao da bude taj koji započinje borbu za svoj tim. Mate „Meight“ Torok je dugo držao WiLD u igri sa nafidanom Oriannom, ali su jednostavno Elise i Jarvan bili toliko slabi u timskim borbama, da je ASUS lako probio top, uzeo Barona, ali i dalje nisu mogli tako lako da probiju odbranu WiLD-a.

ASUS je strpljivo sačekao drugog Barona, kog su uzeli kada su ubili dva protivnička igrača, i u tom trenutku imali su toliko veliku prednost, da je Gnar sa 4 itema lako mogao da se nosi sa maltene celim protivničkim timom i Jarvanom koji je imao samo 2 itema, zbog čega je ASUS pocepao WiLD na dve različite strane, i došao do velika tri boda, čime su potvrdili da ipak niko ne sme da ih zanemari, i da ima razloga zašto su uz KlikTech dominirali u Fortuna Championship Series ligi.

Evo i kako izgleda tabela Esports Balkan Lige nakon dva kola:

Fortuna eSports

Podsećamo vas da reprize mečeva možete gledati večeras od 00:20 na Sport Klub 3 TV kanalu.