OG izborio plasman na MDL Macau Dota 2 Minor

eSports 14. nov. 201717:48 > 18:24
Podeli:
ESL

OG se bez izgubljene partije prošetao kroz evropske kvalifikacije za predstojeći Dota 2 Minor Mars Dota League Macau, sobzirom na činjenicu da je njihov najveći rival Team Secret odlučio da preskoči ove kvalifikacije, što je OG-u poprilično olakšalo posao.

 Ovaj Minor će biti interesantan i po tome da ćemo napokon videti u akciji i LGD.Forever Young, koji već dugo vremena ne uspeva da se dokopa nekog velikog takmičenja pored ekipa Newbee i LGD.Gaming. Uz njih, za sada su se kvalifikovali i Infamous, pobednik SA kvalifikacija koji je u finalu savladali SG e-sports, kao i Natus Vincere, koji je u finalu CIS kvalifikacija pobedio Team Empire.

OG je savladao Team Doggie i MidOrFeed na putu do finala u četiri brze partije koje su sve trajale kraće od 40 minuta, dok su u finalu protiv PENTA Sportsa došli brzim trijumfom u prvom gejmu, da bi se tek u finalnoj partiji kvalifikacija malo pomučili, pošto im je trebalo 50 minuta da privedu drugi gejm kraju, i 2-0 pobedom proslave plasman na Minor. 

OG je za sada odigrao samo jedan Minor u novoj sezoni, a to je bio Dota PIT u Hrvatskoj, gde ih je u prvom kolu duplog eliminacionog baraža savladao Vici Gaming 2-1, da bi nakon toga u gubitničkom baražu prvo trijumfovali protiv Fnatica, a potom izgubili od druge kineske ekipe koja je učestvovala na turniru – Newbee-a.