EBL 3. kolo – ko će se bolje snaći na novom patcu?

eSports 16. nov 201715:19 > 16:03
Podeli:
fortuna esport

Mečevi drugog dana trećeg kola Esports Balkan Lige sa sobom nose posebnu važnost. U njima ćemo po prvi put videti ekipe na delu u najnovijem 7.22 patchu koji je sa sobom doneo veliki broj izmena, i od toga ko će se najbolja snaći zavisi mnogo toga, pogotovo kada je prolaz u plejof u pitanju.

Nexus Gaming i x25 Esports su započeli svoju kampanju u Esports Balkan Ligi porazima. Obe ekipe imaju velike ambicije, i žele da se nađu među četiri učesnika plejofa, zbog čega im je od izuzetne važnosti da izbegnu poraz u večerašnjem duelu. Nexus će večeras imati dvostruki izazov pred sobom. Oni ne samo da po prvi put (kao i preostale ekipe) igraju na novom patchu, već debituju i u novoj postavi, sa pojačanjem iz Grčke, o čemu smo pisali ovde. To znači da će od sada tim komunicirati na engleskom jeziku, što takođe može da se odrazi na igru same ekipe, iako je njihov menadžer ubeđen da im to može samo pomoći da se još više usresrede. 

Iako Nexus ima veliki pritisak na sebi, da ponovi uspeh CS:GO tima organizacije, koji je izborio plasman na LAN završnicu CS:GO EBL lige, može se reći da x25 ima još veći pritisak, jer već imaju dva poraza, i ako žele u plejof, mogu još maksimalno jedan da dožive do kraja grupne faze. Pred njima je velik impreativ pobede, a kao ekipa koja izuzetno vredno i naporno radi, ulaze u ovaj duel kao blagi favoriti, sobzirom na to da njihovi fanovi očekuju da se tim detaljno priredio za iznenađenja koje novi patch donosi. 

Borba između timova će se rasplamsati već u pik/ban fazi, kada će ekipe morati da procene ko je od heroja u novom patchu previše jak, a ko od glavnih pretnji iz starog patcha i dalje predstavlja preveliku pretnju, što neće biti ni malo lak zadatak. Ulog u ovom meču je ogroman, i sada je na timovima da pokažu koliko su zaista spremni da se nose sa najboljima sa Balkana. 

U drugom meču dana gledaćemo borbu između Davida i Golijata. KlikTech je sa tri pobede maltene obezbedio plasman u plejof, i večeras ga mogu i potvrditi, dok je WiLD.CoolerMaster u izuzetno nezgodnoj poziciji, nakon 0-2 starta, i iako su po kvalitetu poprilično iza KlikTecha na svim pozicijama, oni imaju slamku spasa u večerašnjem meču, a to je kao što možete pretpostaviti – novi patch.

Ma koliko da se igrači KlikTecha spremaju za izazove koji su pred njima, za ovo kratko vreme sigurno nisu spremili taktike protiv svih novina iz novog patcha, i ako WiLD pronađe neku kombinaciju heroja koja savršeno funkcioniše u 7.22, mogu dva puta iznenaditi do sada neporažen tim KlikTecha. 

Fortuna eSports

 Oba meča možete pratiti u direktnom prenosu na Fortuna Esports Twitch kanalu: go.twitch.tv/fortuna