Na'Vi pobedio Virtus za plasman na DreamLeague 8 Major

eSports 16. nov 201717:24 > 17:26
Podeli:
Natus Vincere

Nakon sinoćnjih mečeva poznat je i treći učesnik EU & CIS kvalifikacija za DreamLeague S8 Major, a to će biti legendarna ekipa Natus Vincere, koja je u duelu sa direktnim rivalom za top 4 slavila 2-0, i pridružila se već kvalifikovanim ekipama Team Secret i Team Liquid.

Natus Vincere nije uspeo da izbori plasman kroz CIS kvalifikacije za prvi Major u novoj sezoni. Umesto njih, upravo je Virtus.pro prošao na ESL One Hamburg 2017, da bi nakon sjajnih partija došli i do trofeja u Nemačkoj. Ovoga puta Na’Vi je taj koji je bio spremniji, prošli su kroz otvorene kvalifikacije do zatvorenih, koji se igraju u malo drugačijem sistemu za ovaj Major. Osam ekipa iz evropske i CIS regije je igralo svako sa svim u grupnoj fazi, a četiri najbolje obezbeđuju prolaz na Major.

Njega je prvog obezbedio Team Secret sa ukupnim skorom 11-3, a potom i Liquid koji je završio grupnu fazu 10-4. Natus Vincere je pre susreta sa Virtus.pro ekipom imao skor 7-3, dok je VP imao 8-4. Na’Vi je uspeo da pobedi u obe partije (timovi igraju BO2 meč, svaka pobeđena partija nosi jedan poen) i sa osam pobeda obezbedi prolaz na Major.

Interesantno je da će upravo Natus Vincere odlučivati o tome da li Virtus.pro ide dalje, zato što njih jedino može da stigne OG koji trenutno ima skor 4-6, ali i dva neodigrana meča. Ako slave protiv ekipa MidOrFeed i Na’Vi, izjednačiće se sa ekipom Virtus.pro na tabeli, i igraće sa njim za prolaz na Major, dok u slučaju da ne ostvare 2-0 pobede u oba meča, Virtus.pro ide na Major.

Fanove ekipe Na’Vi može oduševiti sjajna igra tima, koji iz nedelje u nedelju igra sve bolje i bolje, a čak ni sami igrači nisu uspeli da sakriju sreću nakon plasmana, što se može videti po njihovim tvitovima.