EBL: KlikTech prva ekipa u plejofu, novi poraz x25

eSports 17. nov 201714:45 > 15:39
Podeli:
Fortuna eSports

KlikTech je prvi tim koji je obezbedio plasman na LAN završnicu LoL Esports Balkan Lige povezavši četvrtu pobedu u nizu, dok je u duelu ekipa sa 0 bodova slavio Nexus Gaming nakon velikog preokreta u trećoj odlučujućoj partiji protiv ekipe x25 Esports koja je doživela treći poraz u takmičenju.

Iako smo ocekivali više novih pikova, jedino što nas je posebno iznenadilo u prvoj partiji je Jhin na strani x25, koji se polako vraca u metu, i support Orn, što je nešto na šta nismo navikli od kako je ovaj heroj izašao.

Oba tima su bila poprilicno ujednačena na pocetku, a Nexus je prvi otvorio partiju sa killovima, kada su na midu došli do važnih ubistava za svog top i mid lejnera. X25 je odgovorio sa dva killa na midu manje od 120 sekundi kasnije, a pošto su u tom trenutku uspeli da sruše i kulu na topu, na isteku 10 minuta igre su se našli u prednosti od 2.000 golda. U nastavku partije Nexus je koristio Shena da dode do killova, dok je x25 rotirao bolje po mapi i rušio mnogo više kula od protivnika, zbog cega su održavali blagu prednost.

Odlucujuca borba se dogodoila na botu u 19. minutu kada smo videli prvu 5 na 5 borbu u kojoj je x25 uz ogromana damage Azira i Jhina došao do tri killa, što im je donelo i bot inhibitor. Dva minuta kasnije ubili su protivnickog junglera, i uzeli Barona, što im je donelo prednost od 7.000 golda, i vec u sledecem napadu srušili su i preostala dva inhibitora protivnicke ekipe. Vec u sledecem napadu pao je i nexus Nexusa, a Miljan „PlOx“ Mandic je pokazao koliko mu je nedostajo Jhin, sa kojim je završio partiju sa 7-0-5 skorom.

Fortuna eSports

Agresivan izbor junglera u drugoj partiji se sjajno pokazao za x25. Dušan „Ryuzaki“ Petkovic je pomogao ekipi da dode do killova na topu i midu, što im je donelo veliku 6-0 prednost, ali je Nexus uspeo da se povrati u igru, uzevši prvo tri killa na botu, a potom i na topu, pokazavši u tim trenucima dominantniju timsku igru od protivnika, i to im je donelo izjednacenje u goldu nakon 20 minuta igre. U nastavku smo videli izjednacenu borbu, x25 je uspevao da dode do par killova preko jacih timskih ultija u vidu Orianne i Rumbla, ali su nakon jednog napada u kom su došli do mid inhibitor kule izgubili tri igraca, što ih je koštalo Barona.

Oni su sa prvim Baronom uzeli preostale spoljne kule, ali nisu rizikovali i probali da dodu do inhibtora, vec su strpljivo kontrolisali mapu u nastavku igre, što im je donelo i drugog Barona, bez otpora ekipe x25. Sa Baronom su lako uzeli mid inhibitor, a potom u napadu na topu kada su došli i do drugog inhibitora zapoceli su borbu u kojoj su pokosili ostatak protivnika predvodeni novim top lejnerom Karalisom „Delitto“ Alexandrosem, koji je sjajno odigrao sa 6-1-6 Urgotom i obeležio drugu partiju.

U trecoj partiji x25 se odlucio za izuzetno agresivan bot lejnu u vidu Miss Fortune i Karme, što im je u startu donelo veliiku CS prednost na botu, prvu kulu, a potom i prva dva killa kada se njihov bot lejn rotirao na top. U 12. minutu smo videli ogromnu timsku borbu u kojoj su umrli svi sem top lejnera Nexusa, i iako su oni iz nje izašli kao pobednici, x25 je i dalje imao preko 3.000 golda prednosti, koju su nastavili da uvecavaju u kontinuitetu, srušivši sve tier 1 kule.

Ekipe su nastavile da razmenjuju udarce, uskoro smo na botu videli novu veliku borbu koja je išla sjajno za Nexus dok se nije pojavio bot lejn x25, i PlOx je nastavio da skuplja killove na Miss Fortune, koju Shen bez armora nije mogao da zaustavi u tim trenucima, i to je srpskoj ekipi donelo Barona, potom i prvi inhibitor. Timovi su potom cekali da se Baron ponovo stvori, ali pre nego što je došlo do borbe oko njega, x25 je uzeo tri killa na midu, i zamalo završio mec srušiviši obe nexus kule Nexusa, ali rumunska ekipa se odbranila, došla do tri killa, uzela Barona, potom opet ubila oba carry igraca x25, i na kratko se potpuno vratila u partiju.

Twitch

Nexus je u dva navrata nakon toga branio svoju bazu od uništenja zaista herojski, Varus je postajao sve jaci, i prednost x25 se polako topila. Da x25 postaje ocajan pokazalo je i to što su forsirali borbu kod Eldera ubrzo nakon toga kad su uvideli da ne mogu da sruše Nexus, ali je rumunska ekipa ta koja je došla do velikog zmaja, i potom je usledila odlucujuca borba, u kojoj se cinilo da ce x25 prvi doci do killova, ali je Nexus sjajno prešao u kontra-napad, i iako sa vrlo malo healtha, pocistili su protivnicku ekipu uz Kha’Zixove resete, i odmah se sjurili preko bota do centra protivnicke baze, upisavši veliku prvu pobedu u ligi, dok je x25 Esports doživeo i treci vezani poraz.

Da su spremni došli na novi patch, i da su sjajno organizovana ekipa, KlikTech je dokazao uzevši tri izuzetno jaka pika u prvom krugu prve partije – Ezraela, Rengara i Sonu. Luka „kaLuGG“ Todorović je uzeo tri killa na topu u prvih 10 minuta, da bi potom počeo da teroriše i ostale lejnove, i tek kada je bio 6-0 Wi.LD je uspeo da ga zaustavi, ali do tada je i Aljoša „Milica“ Kovandžić uzeo tri killa na Corkiju, i WiLD je pred sobom imao dve nezaustavljite mete, kojima nisu ništa mogli, a KlikTech je rutinski uzeo barona u 20. minutu i tri minuta kasnije završio partiju rezultatom 22-7 u svoju korist.

KaLuGG je u drugoj partiji pokazao Kindreda koji je napokon ponovo postao igriv u novoj meti, dok je Toni „Sacre“ Sabalić kao odgovor na Orna izvukao Swaina, što je nešto što do sada nismo imali prilike da vidimo. WiLD je ovoga puta uspeo da stvori malu prednost na botu, i dođe do prve kule, a nakon borbe na topu gde su uzeli tri killa izgledalo je kao da su na dobrom putu do izjednačenja. Oni su uspeli da dobiju i sledeću borbu i povedu 7-2, ali tu su stali. Nakon 20 minuta igre KlikTech polako preokreće rezultat, i to prvenstveno preko Swaina, koji je predstavljao sve veći problem za WiLD kada je skupio svih 10 stakova na Rod of Aegiesu. Šta reći o dominaciji KlikTecha, oni su završili i drugu partiju u prvom napadu od uzimanja Barona i to 5-0 aceom, i sa trećom 2-0 pobedom za redom, a ukupno četvrtom pobedom u ligi, ubedljivo zauzimaju prvo mesto na tabeli, i sa razlogom idu u plejof kao jedan od glavih favorita.

Fortuna eSports

Reprizu jučerašnjih mečeva možete gledati na Sport Klub 3 TV kanalu od 23:00.