Fnatic kompletirao listu učesnika DreamLeague Majora

eSports 20. nov 201711:48 > 12:00
Podeli:
Fnatic

Fnatic je nastavio sa serijom uspeha u Doti 2, nakon plasmana na Minor, na red je došao i plasman na prvi Major sa novom postavom, a u pitanju je DreamLeague 8, do kog je Fnatic došao savladavši glavne rivale u SEA regiji - TNC Pro Team (dva puta) i Mineski.

 Za razliku od ostalih Major Dota 2 turnira ove sezone, DreamLeague nije poslao nikom automatske pozivnice, već su svi timovi morali da dođu do takmičenja preko kvalifikacija. Evropa i CIS regija su imali zajedničke kvalifikacije, i u njima su trijumfovali Team Secret, Team Liquid, Virtus.pro i Na’Vi, dok je iz Kine plasman izborio Newbee. U Severnoj Americi je pobedio Evil Geniuses, a u Južnoj Americi Infamous. Poslednji učesnik je došao iz SEA regije, u kojoj su u zatvorenim kvalifikacijama borila četiri tima. TNC Pro Team, Fnatic i Mineski su dobili direktan poziv u kvalifikacije, dok je HappyFeet došao iz otvorenih kvalifikacija.

Mineski i Fnatic su slavili u prvom krugu, da bi potom Fnatic pobedio u finalu pobednika, a u velikom finalu je čekao boljeg iz meča Mineski vs. TNC Pro Team, u kom je TNC došao do ubedljive pobede. TNC je poveo u velikom finalu, ali je Fnatic velikim preokretom položio još jedan test, i pokazao da je dovođenje Abeda „Abed“ Yusopa bio pravi pogodak.