Da li se Doublelift vraća u CLG?

eSports 20. nov. 201712:24 > 12:43
Podeli:
Riot Flickr

Kako se bliži i zvaničan početak transfer perioda u League of Legends, tako se sve češće priča o potencijalnim transferima, a jedna od najbitnijih tema su svakako promene u aktuelnom prvaku NA LCS lige, ekipi Team SoloMid. Skoro je izvesno da će oni menjati junglera, ali šta je sa bot lejnom ekipe?

Nema sumnje da Team SoloMid nije zadovoljan uspehom na nedavno održanom LoL Svetskom prvenstvu 2017, gde im je ponovo promakao plasman u plejof, a ubrzo nakon turnira svi su počeli da traže glavne krivce za to. iako su se ovoga puta fanovi uglavnom složili da je ceo tim odigrao ispod očekivanja, izdvaja se bleda igra junglera Dennis „Svenskeren“ Johnsena, koji već neko vreme neopravdava zauzimanje internacionalnog slota, i vrlo verovatno će napustiti ekipu, dok će neko od američkih talenata dobiti šansu u timu.

Ono što je glavna tema glasina ovih dana je potencijalni prelazak bot lejna aktuelnog prvaka Evrope G2 Esportsa u redove TSM-a, što bi bio jedan od najvećih transfer bombi od kako su Jesper „Zven“ Svenningsen i Alfonso „Mithy“ Aguirre Rodriguez prešli iz Origena u G2.

Da li je TSM zaista spreman da rizikuje i reši se bot lejna koji čine Yillang „Doublelift“ Peng i Vincent „Biofrost“ Wang, koji sjajno funkcioniše u NA LCS ligi, ali se nije pokazao na internacionalnoj sceni, ostaje da vidimo ovih dana, kao i da li je tvit Doublelifta sama šala, ili najava povratka u redove ekipe iz koje je ponikao.

Ako uđete na tvit, možete videti na njemu i komentare igrača CLG-a, što opet ne mora ništa da znači, jer u slučaju da TSM zaista odluči da se reši Doublelifta, nema sumnje da bi njegovo znanje i iskustvo vrlo rado prigrabio neko od novih učesnika NA LCS lige, u vlasništvu bogatih NBA klubova (100 Thieves, Golden Guardians, Cluch City), ili možda čak i OpTic Gaming. 

Neki od američkih LoL eksperata pominju i formiranje super-tima koji bi činili bivši članovi Immortalsa – top laner Lee „Flame“ Ho-jong i mid laner Eugene „Pobelter“ Justice Park, bot lejn TSM-a i jungler Team Liquida Kim „Reignover“ Ui-Jin, koji je blistao u Fnaticu, ali u NA LCS ligi nije još uvek pokazao sve što zna, a mogući razlozi tome su neodgovarajuća meta, kao i manjak sinergije sa svojim sadašnjim saigračima, zbog čega će vrlo verovatno napustiti Liquid.

Opcija je zaista mnogo, potovogo jer su u igri četiri ekipe bez igrača, a samo je pitanje dana kada ćemo dobiti i neke konkretne informacije oko budućnost zvezda NA LCS lige, u kojoj su na pragu velike promene, kakve možda godinama nismo vidlei.