EBL LoL – veliki srpski derbi, GRE juri drugu pobedu

eSports 20. nov 201713:22 > 13:49
Podeli:
Fortuna eSports

U prvim mečevima četvrtog kola League of Legends Esports Balkan Lige gledaćemo duel ljutih rivala iz FCS lige - x25 Esports i ASUS RoG Elite, kao i sudar najboljih timova Grčke i Rumunije, Greek Regenesisa i Nexus Gaminga.

Ekipe x25 Esports i ASUS RoG Elite ulaze u potpuno drugačijoj atmosferi u njihov današnji duel. ASUS je nakon poraza u prvom kolu, vezao dve pobede, i sada su u situaciji da kompletno drže sudbinu o prolazu u plejof u svojim rukama, a pobeda u današnjem meču bi ih dovela na korak do plasman u plejof. Sa druge strane, x25 Esports je doživeo tri teška poraza u prva tri kola, iako se od njih mnogo očekivalo, i ako danas izgube, mogu da se oproste od LAN završnice, što je nešto na šta definitivno nisu računali pre početka takmičenja. 

I pored poraza u dosadšnjem toku takmičenja x25 Esports ne smemo podceniti. Evidentno je da je tim napravio mnogo više grešaka nego što su smeli, što ih je skupo koštalo u neizvesnim završnicama mečeva protiv Team Horizon Reapersa i Nexus Gaminga, ali i pored toga svima je jasno da x25 čini skupina talentovanih i vrednih igrača, koji istinski žele da se probiju u sam vrh balkanske LoL scene. Da bi im to pošlo za rukom već sada, moraju iz korena promeniti pristup igri, i prestati da igraju plašljivo, što rezultuje prevelikim brojem pogrešnih poteza u ključnim trenucima, i sada je pred njima veliki test, da pronađu mir i stabilnost kada je najpotrebnije. Glavni problem je što naleću na ASUS nakon njihove mini-serije pobeda, moral je na strani njihovih protivnika, i psihološki pristup ovom meču će biti ključan faktor uspeha obe ekipe.

Nakon toga ćemo gledati duel dve ekipe koje obe imaju izuzetno velike ambicije, ali ne i identičan uspeh za sad. Greek Regenesis je relativno lako došao do pobeda u prva dva meča koja su igrali, i pokazali su najbolju igru uz KlikTech u dosadašnjem toku lige. Grčki šampion pojačan sa dva vrhunsa igrača iz Srbije izgleda bolje nego ikad, i ma koliko da je Nexus dokazao da je solidna ekipa, trebaće im mnogo više od toga da sruše GRE. 

Njihova glavna snaga leži u novom igraču koji stiže upravo iz grčke, top lejneru Karalisu „Dellito“ Alexandrisu, EUW Challengeru koji je sjajno odigrao u svom debiju, i koji će večeras probati da dokaže da može da se nosi i sa svojim zemljacima koji su bez konkurencije u Grčkoj. Koji god od timova da pobedi u ovom duelu, dokazaće veliku snagu, i potvrdiće da je jedan od favorita za prolaz u plejof, iako postoje velike šanse da ćemo svakako oba ova tima gledati na spektakularnoj LAN završnici u Beogradu.

Fortuna eSports

 Oba današnja meča možete gledati u direktnom prenosu na Fortuna Esports Twitch kanalu: www.twitch.tv/fortuna