EBL LoL 4. kolo – Prva pobeda x25, GRE bolji od Nexusa

eSports 21. nov 201714:44 > 15:50
Podeli:
fortuna esport

U prvim mečevima četvrtog kola Esports Balkan Lige videli smo neverovatan preokret ekipe x25 Esports koja je gubila 10.000 golda u trećoj partiji protiv ASUS-a, i još jednu demonstraciju sile grčkog prvaka Greek Regenesisa, ovoga puta protiv šampiona Rumunije - Nexusa.

U velikom derbiju između x25 Esportsa i ASUS-a kao što je i bilo očekivano ADC pikovi su obeležili prvu fazu pik/ban faze. Timovi su se fokusirali na banove jungle heroja, i heroja koji trenutno dominiraju metom, zbog čega su oba tima prikupile za njih najvažnije ADC-ove, Jhina (x25) i Kalistu (ASUS). Ekipa x25 je uzela prva dva killa u prvoj partiji, ali je ASUS ubrzo odgovorio i nakon velike borbe u reci kod zmaja, uspeli su da preokrenu situaciju na mapi uzevši 4 killa.

U sledećoj velikoj borbi na botu x25 je uzeo dva killa, dok su izgubili kulu, ali to je izjednačilo timove u goldu, a oko 20. minuta naštao je opšti haos u kom smo videli borbu koja se sa mida prenela na top, iz koje je x25 izašao kao pobednik, i nakon 23 minuta igre imali su neverovatnih 18 killova. Carry igrači oba tima su bili isuviše jaki u tim momentima, i sve se svodilo na to ko će bolje uspeti da neutrališe damage protivnika. Ekipa x25 je par minuta kasnije došla do velike pobede u borbi na midu koja im je donela tri killa, nakon čega su došli do Barona, što ih je koštalo života dva igrača, a rezultat nakon pola sata igre je iznosio 23-16. X25 je došao do dva inhibitora uz Barona, što im je donelo nadmoć na mapi, i mogućnost da uzmu sledećeg Barona bez otpora protivnika. Uz njega su strpljivom igrom probili i poslednju liniju odbrane ASUS-a, i poveli 1-0.

ASUS je u drugoj partiji uspeo da dođe do Ezreala koji je prvobitno bio banovan, uz Sonu koja je više nego jaka u 7.23 patchu. ASUS je paralelno dolazio do velikih pobeda na midu i botu, i vrlo brzo su poveli 6-2 uz prednost, ali je x25 pametnom igrom na midu uspeo da dođe do nekoliko killova nakon toga, iako je ASUS i dalje vodio i u goldu i u killovima. Iako Ezreal nije imao iteme, videli smo svu njegovu snagu u ovom patchu kada je ultijem uzeo dva killa na midu prilikom proboja ASUS-a ka inhibitor kuli, i tadašnju prednost su probali da iskoriste tako što će uzeti Barona, ali to im nije pošlo za rukom, i sledeće killove su pronašli tek u velikoj borbi na botu gde su poveli 18-11. Miljan „PlOx“ Mandić je uspeo da održi svoj tim u igri maestralnom krađom Barona, ali je ASUS u tim momentima imao preveliku prednost, i probojom preko bota došli su prvo do inhibitora a potom i do nexusa, izjednačivši na 1-1.

ASUS se u odlučujućoj trećoj partiji odlučio za izuzetno agresivan sastav sa Jayceom na topu, Lee Sinom u džungli i Blitzcrankom na botu, što im je donelo prednost u ranoj fazi igre, i nakon 15 minuta su vodili 8-4 sa 4.000 golda prednosti. U naredne dve borbe su došli do novih 6 killova, što im je omogućilo da uzmu i Barona, i na isteku 24. minuta ASUS je imao ogromnu prednost od 9.000 golda, što ih je dovelo na korak od pobede, a x25 na korak od gubljenja svake šanse da prođu u plejof. Ipak, Kennen i Kassadin su polako počeli da pokazuju svoju nadmoć u timskim borbama kako je igra odmicala, i iako je u sledećem napadu ASUS uspeo da uzme bot inhibitor i prelomi 10.000 golda prednosti, a ubrzo nakon toga uzeli su i mid inhibitor, na isteku pola sata igre. Odlučujuća borba se dogodila minut kasnije, kada je ASUS probao da uzme Barona, ali je x25 odlučio da se bori, i napravio neverovatan ace bez gubitka ijednog igrača, ali su im u tom momentu minioni srušili obe nexus kule, tako da je situacija i dalje izgledala nepovoljno za njih.

youtube

Ako je ta borba najavila povratak x25, sledeća je zapečatila sudbinu, kada je sjajnim Kenen ultijem x25 došao do tri killa u džungli nakon što su ekipe razmenile udarce sa po jednom žrtvom na obe strane, i usamljeni Lee Sin nije mogao sam da odbrani bazu, i zaustavi x25 Esports da dođu do prvog trijumfa u ligi.

U drugom meču dana koplja su ukrstili Nexus Gaming i Greek Regenesis, a nakon što je grčki top lejner koji igra za Nexus u svom debiju u EBL ligi pokazao Urgota, ovoga puta nas je iznenadio Singed pikom, što nije bilo i jedino iznenađenje, sobzirom na to da se Nexus odlučio za Warwicka u džungli, jakog heroja, kog dugo nismo videli u partijama EBL lige.

Nexus je otvorio meč sa dva killa dospela u ruke njihovog junglera i mid lejnera, i potom su nastavili da koriste spor star Kassadina da uvećaju prednost, koja se istopila nakon što je GRE došao do velika tri killa sjajnom rotacijom na botu u 14. minutu. Za to vreme upravo je Kassadin sve učestalije učestvovao u borbama, i iako je uzeo 3 killa, umro je čak pet puta, što je održavalo Nexus u partiji, koji je počeo da gubi sve više kula. Nexus je nakon 20 minuta igre uspeo da sruši i drugu kulu na midu što im je omogućilo da ostvare kontrolu nad mapom, ali ih je GRE nadmudrio i došao do Barona, što je potpuno preokrenulo partiju. Čak i ako je umro devet puta u prvom gejmu, Dom1nant je bio nezaustavljiv na Kassadinu, i upravo njegovom sjajnom igrom GRE je došao do velike pobede na midu u kojoj su ubili svih pet protivničkih igrača i završili gejm u svoju korist.

Oba tima su počela izuzetno agresivno na sva tri lejna u drugoj partiji, i videli smo borbe već od drugog nivoa, a grčka ekipa je ta koja je ostvarila CS prednost u svakom od lejnova. Nakon što su uzeli tri killa na botu GRE je ostvario ogromnu prednost, pogotovo na topu gde su imali 6-0 Jarvana, dok je Dom1nant ponovo imao 7 smrti nakon samo 16 minuta igre, što u budućnosti može predstavljati veliki problem za Greek Regenesis. GRE je iskoristio ogromnu prednost da izazove Nexus da im se suprotstavi kod Barona, i nakon što im to nije pošlo za rukom. grčka ekipa je lako došla do Barona, 10.000 golda prednosti, i razlikom u itemima koja im je omogućila da bez problema dođu do prvog inhibitora na midu, a ubrzo potom i do Nexusa, 27-13 pobedom, od kojih 10 od 13 smrti je bilo od njihovog mid lejnera, što je nešto što zaista retko viđamo na strani pobednika.

Fortuna eSports

 Reprizu mečeva možete gledati večeras na Sport Klub 3 TV kanalu, a već u četvrtak nas čekaju novi mečevi, u kojima će WiLD probati da dođe do prve pobede protiv Wind and Raina, dok će ASUS i Nexus igrati možda i odlučujući meč za plasman u plejof.