Doublelift i Olleh čine novi bot lejn Team Liquida

eSports 22. nov. 201714:20 > 16:38
Podeli:
Riot Flickr

Poznati sportski portal ESPN prenosi vest da je Team Liquid u procesu potpisivanja ugovora sa dva velika pojačanja, a to ADC ekipe TSM Yiliang "Doublelift" Peng i support Immortalsa Kim "olleh" Joosung. Ovaj duo će biti novi bot lejn TL-a u 2018 prolećnoj sezoni NA LCS lige.

Doublieft je već jednom na kratko igrao za Team Liquid, kada je na pozajmicu iz Team SoloMida došao na kraju 2017 proleće sezone u kojoj se TL borio za opstanak baražu za NA LCS, dok je pre toga godinama nastupao za Counter Logic Gaming.

Olleh dolazi iz ekipe Immortals koja nije uspela da obezbedi slot u franšiziranom sistemu NA LCs takmičenja, iako su prošle sezone postali vicešampion NA LCS lige. Olleh je bio jedan od najboljih igrača u takmičenju, zbog čega su se mnogi timovi interesovali za njega čak i pre početka prelaznog perioda.

Oni će biti deo super-tima Team Liquida u novoj sezoni, koji bi pored njih trebalo da čine još dva igrača ekipe Immortals, a to su jungler Jake „Xmithie“ Puchero i mid lejner Egune „Pobelter“ Park, dok će na topu igrati koreanac Jung „Impact“ Eonyeong koji nije obnovio ugovor sa ekipom Cloud9.

Interesantno je da su tri od pet igrača iz novog sastava Team Liquida bili deo petorke koja je osvojila prvu titulu NA LCS prvaka za Counter Logic Gaming, a to su Xmithie, Pobelter i Doulelift.

Pored ovih igrača, Team Liquid trenutno poseduje ugovore nekolicine zvezda NA LCS lige, a to su:

Samuel „Lourlo“ Jackson
Kim „Reignover“ Uijin
Joshua „Dardoch“ Hartnett
Andy „AnDa“ Hoang
Sun „Mickey“ Yongmin
Greyson „Goldenglue“ Glimer
Cody „Cody Sun“ Sun

Još uvek nije poznato da li će Team Liquid zadržati nekog od njih u svojoj akademiji, ili će ih rasprodati drugim ekipama.