G2 Esports dovodi bot lejn ekipe ROCCAT

eSports 23. nov. 201710:23 > 10:38
Podeli:
Riot Flickr

Kako ESPN prenosi, G2 Esports je potpisao ugovore sa sada već bivšim bot lejn duom ekipe ROCCAT, koji čine Petter "Hjarnan" Freyschuss i Kim "Wadid" Baein, koji će u ekipi zameniti Jespera "Zven" Svennigsena i Alfonsa "mithy" Aguirre Rodrigueza, koji su na pragu prelaska u TSM.

Şudeći po izveštajima sa više strana, G2 Esports će izgraditi svoj novi LoL tim oko jedinog preostalog igrača i zvezde tima, hrvatskog mid lejnera Luke „PerkZ“ Perkovića. Iako se neki fanovi mogu začuditi otkud to da su doveli bot lejn iz ekipe koja se već dugo vremena bori za opstanak u EU LCS ligi i ne uspeva da izbori plasman u plejof, uprao su Hjarnan i Wadid ti koji su doneli ROCCAT-u većinu pobeda u takmičenju, i izuzetno su cenjeni među evropskim LoL ekspertima.

Švedski ADC Hjarnan je prvobitno nastupao za ekipu H2K Gaming od juna 2014. do decembra 2015. godine, nakon čega je prešao u francusku ekipu Vitality gde je igrao do januara ove godine, kada prelazi u ROCCAT.

Wadid je u EU LCS došao u januaru ove godine, kada je iz korejske ekipe SBENU potpisao za Team ROCCAT gde se i više nego solidno pokazao za sada.

Za sada još uvek nema nagoveštaja za koga će se G2 Esports odlučiti kada su preostala dva mesta u timu u pitanju, a to su pozicije top lane i jungle, ali kako nezvanično saznajemo, oni trenutno razmatraju igrače iz celog sveta, tako da možemo očekivati i neko potencijalno pojačanje iz Amerike/Južne Koreje.