TSM predstavio svoj novi LoL tim – stigli Zven i Mithy

eSports 27. nov 20179:48 > 10:10
Podeli:
Riot Flickr

Sve tri glasine su se na kraju potvrdile istinitim kao što se i očekivalo. TSM ponovo gradi svoju ekipu oko mid lejnera Sorena "Bjergsen" Bjerga, a njemu kao pojačanje dolazi bot lejn četvorostrukog prvaka EU LCS lige, i najbolji novajlija u NA LCS ligi.

 Iako su trostruki prvaci NA LCS lige, i cilj drugih timova je da njih izazovu i sruše, Team SoloMid se odlučio za velike promene u sastavu ekipe za sledeću sezonu, a da već ranije nisu procurele glasine o tome, ovo bi bila najveća transfer bomba u sezoni. TSM je odlučio da obustavi dalji rad svog bot lejna koji su činili Yiliang „Doubleift“ Peng i Vincent „Bifrost“ Wang, koji su se sasvim solidno pokazali na američkoj sceni, ali nisu uspeli da osiguraju sa ostatkom ekipe plasman u plejofu na Svetskom prvenstvu 2017, što je bez dileme glavni razlog promena. Očigledno da organizacija misli da im u tome može pomoći po mnogima najbolji zapadnjački bot lejn, koji je još sa ekipom Origen došao pre dve godine do polufinala Svetskog prvenstva 2015, a nakon toga su sa ekipom G2 Esports osvojili tri titule prvaka Evrope.

Team SoloMid se odlučio da neguje domaće talente kada su u pitanju top lejn i jungle, što im je lako omogućeno sobzirom na to da u svojim redovima već imaju najboljeg domaćeg top lejenra, a to je Kevin „Hauntzer“ Yarnell, kome će iz džungle pomagati Michael „MikeYeung“ Yeung, velika nada NA League of Legends scene.

Riot Flickr

Bilo je donekle i očekivano da će se TSM izboriti protiv ostatka konkurencije, i dovesti ovog mladog igrača koji je izabran za novajliju 2017 letnje sezone NA LCS lige, sobzirom na to da njegov bivši tim Phoenix1 nije izborio slot u franšiziranom takmičenju. Dennis „Svenskeren“ Johnsen je često bio kamen spoticanja ekipe, iako se mora priznati da i ostatak tima nije dao svoj maksimum na internacionalnim turnirima, zbog čega je bilo još lakše doneti odluku oko nov junglera.

Ovo znači da sa tri jaka domaća igrača (Za one koji nisu upućeni, Bjergsen je proveo dovoljno sezona u NA LCS ligi da se računa kao domaći igrač, iako je poreklom iz Evrope) na poziciji top/jungle/mid, TSM sada ima mogućnost da isproba kako će oni funkcionisati sa izuzetno snažnim bot lejnom iz Evrope, a ovo im otvara priliku da u slučaju da stvari ne ispadnu kako su zamislili, imaju vremena do Svetskog prvenstva 2018 da dovedu bot lejn koji se najbolje pokaže u sledećoj sezoni NA LCS lige, plus junglera iz Koreje/Kine u slučaju da MikeYeung ne ispuni očekivanja.

TSM još jednom baca sve karte na internacionalna takmičenja, iako tako možda ne izgleda na prvi pogled, a da li će ih to koštati titule u 2018 prolećnoj sezoni NA LCS lige – ostaje da vidimo.

Da sumiramo, Team SoloMid će krenuti u odbrani titule u sledećem sastavu:

Top lane – Kevin „Hauntzer“ Yarnell
Jungle – Mike „MikeYeung“ Yeung
Mid lane – Soren „Bjergsen“ Bjerg
ADC – Jesper „Zven“ Svenningsen
Support – Alfonso „mithy“ Aguirre Rodriguez