SKT T1 se zvanično oprostio od Hunija

eSports 27. nov. 201710:45 > 10:57
Podeli:
Riot Flickr

SK Telecom T1 je izdao zvanično saopštenje o prekidu saradnje sa top lejnerom Heom "Huni" Seunghoonom, koji je trenutno u pregovorima sa nekoliko NA LCS timova.

Nakon što je ekipu napustio Han „Peanut“ Wangho, organizacija nije produžila ugovor ni svojim top lejnerom, što su nagovetile glasine da je SKT kontaktirao nekoliko top lejnera prošle nedelje oko potencijalne sradnje.

Huni se priključio ekipi krajem 2016. godine, ali iako je tim osvojio 2017 prolećnu sezonu LCK lige i MSI 2017, nisu uspeli da nastave sa dobrom igrom kada je bilo najpotrebnije. Nakon prikazane izuzetno loše forme tokom početka letnje sezone, SKT T1 je uspeo da se povrati pred početak plejofa, stigli su do finala, gde ih je na kraju porazio Longzhu Gaming, da bi potom ostali i bez četvrte titule prvaka sveta, kada im se Samsung Galaxy osvetio za poraz na prošlogodišnjem šampionatu ubedljivom 3-0 pobedom.

Huni je i pored oscilacija u igri pružio nekoliko zaista sjajnih partija pred kraj Svetskog prvenstva 2017, i skoro svaki meč je privukao nekoliko banova na sebe, pogotovo banove Jaycea, po kom je izuzetno poznat. I pored toga, SKT T1 je ustanovio da je top lejn bio jedna od slabih karika, i da je vreme da se okrenu drugim igračima.

Američki esport portali nagoveštavaju da je Huni uveliko u pregovorima sa ekipom Echo Fox koja još uvek nije kompletirala sastav za sledeću sezonu, ali još uvek ništa nije potvrđeno.