EBL 5. kolo – WaR i GRE u velikoj borbi za drugo mesto

eSports 27. nov 201712:48 > 13:17
Podeli:
Fortuna eSports

U derbi meču petog kola duel između ekipe Wind and Rain i Greek Regenesis ćemo videti da li WaR može da ispravi greške iz meča protiv KlikTecha, i koliko su zapravo blizu grčkom šampionu, kao i ko će ostati bez teoretske šanse za plejof, rumunski prvak Nexus, ili mađarska ekipa THR.

Kako se bližimo kraju grupne faze Esports Balkan Lige, tako je sve jasnije da će glavnu reč u nastavku takmičenja voditi KlikTech i Greek Regenesis. Čini se da upravo današnji protivnik GRE-a, Wind and Rain, ima najveći potencijal da spreči da u finalu gledamo ponovo na okupu pet igrača Insctict/SBB Esportsa, samo na različitim stranama, a koliko zaista mogu da pomrse račune vodećim ekipama, pokazaće njihov današnji duel.

WaR je i protiv KlikTecha pokazao da na momente može da se nosi sa njima, ali su ih greške i nervoza skupo koštali. Sobzirom na to da je u pitanju tim koji se izuzetno temeljno sprema, oni su sigurno prošli kroz sve te momente, ali ne zaboravimo da oni jako kratko igraju zajedno, i pitanje je da li su imali dovoljno vremena da te greške isprave.

Nakon toga, na programu je drugi meč, između ekipa Nexus Gaming i Team Horizon Reapers. Pobeda održava oba tima u borbi za plejof, s tim što Nexus ima mnogo realnije šanse da do njega dođe. THR čeka duel protiv ekipe Greek Regenesis, koju teško da će savladati prema onom što smo od njih za sada videli, a sa četiri poraza neće moći u top 4, dok Nexus ukoliko savlada THR i WilD.CoolerMaster, biće u prilici da u poslednjem kolu direktno odlučuje o svojoj sudbini u dueli protiv ekipe Wind and Rain, mada opet, dosta toga zavisi i od rezultata ASUS-a u nastavku takmičenja.

Naravno, u ligi od osam timova tanka je linija između prolaza u plejof i borbe za opstanak, tako da je to još jedan razlog zašto je ovaj meč od ogromne važnosti. Ekipa koja izgubi će se verovatno boriti sa x25 Esports za šesto mesto u slučaju da WiLD.CoolerMaster ostane na dnu tabele, a sobzirom na to da ćemo u kvalifikacijama za drugu sezonu videti veliki broj jakih timova, nema sumnje da sve ekipe žele da izbegnu sedmo i osmo mesto koje vodi u borbu za opstanak.

Uz dva pojačanja, Nexus ulazi kao favorit u ovaj duel, kao neko ko već razmišlja o tome kako da se što bolje pripremi za sledeću sezonu i napad na vrh, ali THR je više puta dokazao da ih niko ne sme podceniti, tako da će i ovo biti meč gde je zaista svaki rezultat moguć.

Fortuna eSports

 Oba meča možete pratiti u direktnom prenosu na Fortuna Esports Twitch kanalu: www.twitch.tv/fortuna