EBL 5. kolo – GRE i dalje bez poraza, Nexus srušio THR

eSports 28. nov 201710:36 > 11:17
Podeli:
Fortuna eSports

Greek Regenesis je održao korak sa ekipom KlikTech i sada ponovo dele prvo mesto sa 12 bodova na tabeli, nakon što su savladali Wind and Rain, dok je Nexus upisao važna tri boda koja ih ostavljaju u trci za plejof, pobedivši Team Horizon Reapers.

Greek Regenesis je otvorio bolje prvi meč petog kola, što je i bilo očekivano sobzirom na to da su na topu imali prednost u duelu Trundla i Shena, i Trundle je bio 3-0 nakon 15 minuta igre, mada je i Wind and Rain bio zadovoljan razvojem situacije, jer je njihova Tristana uz dva killa i odličan CS iz minuta u minut rasla u veliku pretnju. WaR je to znao da iskoristi, rotira bot i top na vreme, i uzme sa Tristanom top inhibitor nakon manje od 20 minuta. Iako je top lejner WaR-a sve vreme bio u zaostatku u lejnu, Orome je sa dva odlična taunta u nastavku prvo omogućio svom timu proboj na midu, a potom i rušenje nexusa kada je GRE ostao bez svog ADC-a.

GRE je promenio taktiku za drugu partiju, u igru je ušao Wildpanda, koji je zamenio Tastelessa, a sada je na njih bio red da uzmu Tristanu, i to kao prvi pik. I pored toga, borba na botu je bila i najmanje agresivna u drugoj partiji, a GRE je početnu prednost stekao na topu i midu, gde su oba njihova solo lejnera imali skor 2-0 nakon prvih dvadesetak minuta. To su iskoristili da isforsiraju borbu kod Barona, a Freeze je taj koji je sjajnim flankom sa Jarvanom koji je ultovao tri protivnička igrača doneo ogromnu prednost u borbi koja je usledila ekipi GRE, što je Dom1nant iskoristio da pokupi tri killa. WaR se vratio u igru sjajnim engageom Sejuani u 30. minutu kada je GRE napadao mid inhibitor, i sa dva killa došli su do toga da oni uzmu mid inhibitor protivnika u velikom jurišu koji je potom usledio, a nakon toga i Barona. Sledeću veliku borbu smo videli kod Elder Dragona, gde je WaR izašao kao pobednik sa 3-2 skorom u killovima, što im je donelo inhibitor na midu i botu, i sada su oni bili u prednosti. GRE je uspeo da odbrani top inhibitor, i potom odlučnom igrom dođu do Barona, i tada smo videli svu moć Tristane koja je u sledećoj borbi uzela triple kill, i odvela GRE u odlučujuću treću partiju.

Na Wind and Rain je bio red da uzme Tristanu u trećoj partiji, dok je GRE pomalo iznenadio sa agresivnim Lucianom, koga nismo imali toliko prilike da gledamo u takmičenju. Ostatak GRE kompozicije su činili Jarvan, Sejuani i Braum kao frontline, i moćni Kassadin na midu, dok se WaR odlučio za siguran pik u vidu Orianne na midu, a ponovo su forsirali Poppy na topu, što je nešto po čemu postaju poznati. Iako je GRE došao do prvog killa na botu, WaR je odmha odgovorio sa killovima na botu i midu. GRE je taj koji je prvi ostvario veću prednost nakon timske borbe na midu gde su uzeli četiri killa, a izgubili samo dva igrača, i to im je omogućilo da kontrolišu tempo igre, izazovu još jednu borbu gde su došli do nova četiri killa i Barona, i prednost od skoro 5.000 golda na isteku 20 minuta. WaR je uspeo da se povrati u igru odbranom na midu i uzimanjem Barona, ali je GRE i dalje imao veliku prednost, kao i Kassadina sa 12 killova za 30 minuta, što je predstavljalo ogromnu opasnost, doduše imao je dva armor itema, što ga je sprečavalo da pravi damage kakav bi od njega očekivali. Ipak, Comp je bio taj koji je ubrzo nakon toga izneo gejm sa Lucianom, u čemu mu je pomogla očajna odbrana WaR-a koji su napravili nekoliko velikih grešaka u periodu od 30 sekundi, i GRE je upisao još jednu pobedu, osiguravši sebi plasman u top 2 u regularnom delu sezone.

youtube

Nexus je veoma dominantno otvorio meč protiv ekipe Team Horizon Reapers, i već nakon deset minuta igre svaki član tima je imao po jedna kill. Do 15. minuta njihova glavna dva carry igrača su već imali po tri killa, Miss Fortune i Kassadin, a do 19. minuta su imali kill po minuti, i 7-1-8 Kassadina kao i 5-0-8 MF. To su iskoristili da uzmu Barona i mid inhibitor, i već u sledećem napadu nakon toga preko topa probiju do nexusa i povedu 1-0.

U drugoj partiji timovi su razmenjivali killove u prvih 20 minuta igre, i niko nije uspevao da ostvari veću prednost, sve dok u 22. minutu Nexus nije iskoristio Gnara da dođe do pobede u velikoj timskoj borbi u džungli između mida i bota, gde je Tristana došla do triple killa, i Nexus je tada poveo 3.500 golda. THR je uspeo da se povrati dobrim borbama na midu, ali znali su da vreme ne ide u njihovu korist jer su njihovi heroji LeBlanc i Kalista mnogo više opadali u snazi kako partija odmiče, u odnosu na Tristanu i Syndru. Odlučujuća borba se desila kod Elder Dragona u kojoj je Nexus ubio sve igrače protivničkog tima sem supporta, koji nije mogao da ih zaustavi da sruše istoimeni objekat, i dođu do velike 2-0 pobede.

youtube

Reprizu mečeva možete gledati večeras na Sport Klub 3 TV kanalu, a već u četvrta se nastavlja akcija u LoL Esports Balkan Ligi kada su na programu preostlai mečevi petog kola.

Fortuna eSports