Svenskeren prešao iz ekipe TSM u Cloud9

eSports 28. nov 201711:51 > 12:05
Podeli:
Riot Flickr

Team SoloMid se sinoć oprostio od svog junglera Dennisa "Svenskeren" Johnsena, koji je ubrzo nakon toga predstavljen kao novi igrač njihovih velikih rivala ekipe Cloud9.

Da će Svenskeren tražiti novu ekipu bilo je jasno od momenta kada su procurele glasine koje su par dana kasnije i potvrđene, o dolasku novajlije 2017 letnje sezone NA LCS lige u TSM, junglera Mike „MikeYeung“ Yeunga. Iako je danski jungler igrao za TSM dve godine, i sa njima osvojio tri titule NA LCS lige, nije uspeo da odigrao na nivou koji je od njega očekivan na internacionalnim takmičenjima, zbog čega je često trpeo kritike javnosti.

On će u ekipi Cloud9 zameniti veliki talenat NA LCS scene, Juana „Contractz“ Artura Garciu, koji je napustio ekipu po sopstvenoj želji, nakon dobijanja odlične ponude od jednog od novih američkih timova koji su formirale NBA ekipe.

Pred ekipom Cloud9 će biti veliki izazov da se navikne na promene koje će uslediti u novoj sezoni, iako su zadržali mid i bot lejn, ostali su bez izuzetno jakog top lejnera i junglera, a čak i sa njima su ispali već u četvrtfinalu plejofa prošle sezone, tako da će morati mnogo toga da promene na bolje, ako žele da ostanu u trci za titulu neko duže vreme.