Povratak legendi – Lukezy i DoubleAIM stižu u ASUS

eSports 29. nov. 20179:42 > 9:47
Podeli:
Fortuna eSports

ASUS RoG Elite se ozbiljno pojačava pred plejof prve sezone Esports Balkan Lige, dovođenjem dva vrhunska igrača sa ovih prostora, poznatih po takmičenju u ruskoj LCL ligi, a to su bivši igrač ekipe Na'Vi, Aleksa "DoubleAIM" Stanković, i hrvatski mid lejner, Luka "Lukezy" Trumbić.

U onom što može biti možda i transfer godine kada je regionalna LoL scena u pitanju, ASUS dovodi pojačanja koja ga iz sredine tabele mogu poslati u sam vrh, gde je bio tokom tri sezone Fortuna Championship Series lige. DoubleAIM i Lukezy imaju najviše internacionalnog iskustva kada su igrači sa ovih prostora u pitanju, naravno ako ne računamo četvorostrukog prvaka EU LCS lige i člana ekipe G2 Esports, Luku „PerkZ“ Perkovića. 

DoubleAIM se proslavio kao vođa nekada najjače srpske ekipe Mantra W, i ulogom kapitena srpske LoL reprezentacije na IeSF 2015, a u maju prošle godine je potpisao za ruski tim Vaevicits eSports, sa kojim je stigao do finala ruske lige, a upravo u tom timu mu je društvo pravio Lukezy, nažalost na kraju ih je Virtus.pro savladao u odlučujućoj petoj partiji finala, i titula im je izmakla.

DoubleAIM je nakon toga prešao u jednu od najvećih esport organizacija na svetu, Natus Vincere, koja nije uspela da ostvari željeni uspeh prošle sezone, završivši na poslednjem mestu na tabeli, nakon čega su morali da igraju baraž za opstanak, kako bi uopšte ostali u takmičenju. Na’Vi je nakon toga raspustio ceo tim, i dao dozvolu igračima da traže nove ekipe.

Kada je Lukezy u pitanju, on je skrenuo pažnju na sebe igrajući od februara prošle godine u turskoj ekipi Dark Passage, nakon čega je promenio nekoliko timova, da bi u aprilu ove godine došao u Vaevictis. Dok je DoubleAIM prešao u Na’Vi, Lukezy je karijeru nastavio u ekipi M19, sa kojom je prošle sezone došao ponovo do finala ruske lige, ali je doživeo identičnu sudbinu kao i sa ekipom Vaevictis, a to je 3-2 poraz u finalu, ovoga puta od legendarnog Gambita.

Nakon toga je na kratko zaigrao za jednog od favorita EBL lige, grčkog prvaka Greek Regenesis, da bi potom prešao u špansku ekipu G-Lab Penguins, koji su mu 24. novembra dozvolili da potraži novi tim. 

Oni bi trebalo da debituju za ekipu već u ponedeljak, u poslednjem kolu grupne faze Esports Balkan Lige protiv ekipe Greek Regenesis, gde moraju doći do pobede u slučaju da Nexus u poslednjem kolu savlada Wind and Rain, ako žele u plejof. U slučaju da WaR savlada Nexus (a do tada dođu do još tri boda), ASUS će ići u plejof iako će ekipe imati isti broj bodova, zbog toga što su pobedili u direktnom okršaju. 

U tom slučaju, ASUS RoG Elite bi zaista bio zastrašujuć tim na LAN završnici prve sezone EBL lige koja će se od 15. do 17. decembra održati na Gamesconu u Beogradu, i umesto kao što smo svi očekivali da ćemo gledati borbu dva tima za titulu, KlikTecha i Greek Regenesisa, odjednom ćemo imati tri izuzetno jake ekipe, i borba za 20.000 evra će biti neizvesnija nego što je iko mogao da pretpostavi.