OpTic sa Saksom do Majora, Team Secret srušio Na'Vi

eSports 30. nov. 201711:11 > 11:34
Podeli:
Valve

Poznata su još dva učesnika predstojećeg Galaxy Battles 2 Majora u Doti, a to su OpTic Gaming, koji je sa novim igračem u timu, Makedoncem Martinom "Saksa" Sazdovim savladao compLexity 2-0 u finalu NA kvalifikacija, dok je Team Secret došao do prvog Majora u sezoni pobedom protiv ekipe Na'Vi.

Izgleda da se dovođenje Sakse ispostavio kao pun pogodak za OpTic Gaming koji je izborio plasman na prvi Major u novoj sezoni pobedom protiv nekih od glavnih rivala u regiji. Oni su u polufinalu druge faze NA kvalifikacija prvo savladali Immortals 2-0, u dve veoma brze partije koje su trajale 22 i 26 minuta, da bi potom nastavili niz bez poraza i u finalu gde ih je dočekao compLexity Gaming. Saksa je u finalu igrao Winter Wyverna sa kojim je učestvovao u 23 od 31 killa svog tima, da bi u drugoj partiji pokazao sjajnu igru sa Tuskom, u gejmu u kom je OpTic deklasirao compLexity rezultatom 32-10.

Team Spirit je imao dosta teži posao na putu do svog prvog Majora. Oni su dobili direktan poziv u prvu fazu CIS kvalifikacija, gde su prvo deklasirali Spartak Esports 2-0, da bi ih potom savladao Effect u pobedničkom baražu, ali su na kraju ipak stigli do finala prve faze, i osvetili se.

Oni su u polufinalu završne faze kvalifikacija odmah u startu naleteli na glavnu prepreku – moćni Natus Vincere koji je zaista u sjajnoj formi proteklih par nedelja, a koliko je bilo teško pobediti ih najbolje dokazuje činjenica da je prvi gejm trajao 67 minuta. Spirit je priveo drugu partiju kraju za pola sata igre, i nošeni motivacijom koju im je donela pobeda protiv titana CIS scene, savladali su Team Empire u finalu, takođe bez izgubljene partije.

Od preostalih kvalifikacija izdvajamo očekivanu pobedu ekipe Team Secret u EU kvalifikacijama, gde su savladali Team Kinguin 2-0 u finalu, dok je Mineski konačno zaustavio seriju ekipe Fnatic, i uspeo da ih savlada u finalu SEA regije za još jednu bitnu pobedu u kvalifikacijama za velike Dota 2 turnire.

Preostala su još četiri mesta na Galaxy Battles Majoru, do koja će doći pobednici kineskih i Sa kvalifikacija, kao i dva pobednika Wildcard turnira.