RUBINO igra za Astralis u plejofu Pro Lige

eSports 1. dec. 201713:10 > 13:11
Podeli:
ESL

Nakon što ESL ipak nije dozvolio ekipi Astralis da koristi Dennisa "dennis" Edmana kao zamenu za bolesnog Nicolaia "device" Reedtza, ekipa se odlučila da ode na lan završnicu 6. sezone ESL Pro Lige sa Rubenom "RUBINO" Villarroelom.

Astralis je izuzetno nezadovoljan što moraju da menjaju nekoliko igrača u poslednjih par nedelja, što ih sprečava da se ozbiljnije spremaju za neko takmičenje, i taman kada su se ponadali da će Dennis „dennis“ Edman sa njima otići na finale Pro Lige nakon solidnog učnika na BLAST Pro Series turniru u Kopenhagenu, ESL je odbio da im dozvoli da igraju sa igračem koji je u grupnoj fazi lige već nastupao za GODSENT.

ESL je izdao zvanično saopštenje povodom ovog događaja, gde su izjavili da su izašli u susret Astralisu, tako što su im uopšte i dozvolili da se takmiče, sobzirom na to da je prelazni rok za ligu odavno prošao. Kako oni navode, dodeljen im je „transfer za hitne slučajeve“ da bi zamenili igrača koji nije u fizičkoj mogućnosti da se takmiči, ali pošto je dennis već igrao za GODSENT u ligi, i to tokom celog dela grupne faze, nije dozvoljeno da u plejofu nastupa za Astralis, zbog čega se ekipa odlučila za jednog od najboljih slobodnih igrača, koji nisu učestovali na takmičenju.

RUBINO je jedan od najiskusnijih norveških CS:GO igrača, koji je pažnju na sebe skrenuo igrajući prvo za Copenhagen Wolves, potom za Team Dignitas, i konačno za North.