Counter Logic Gaming napušta CS:GO

Podeli:
CLG

Jedna od najpoznatijih američkih esport organizacija - CLG, je zvanično objavila da su raspustili svoj muški CS:GO tim, kao i njihovu akademiju, ostavivši samo svoj ženski tim CLG red.

CLG već neko vreme ne uspeva da održi korak sa vodećim CS:GO ekipama iz Amerike, a čini se da je kap koja je prelila čašu bilo to što nisu uspeli ni da se plasiraju na NA Minor, čime su izgubili šansu da se bore za plasman na ELEAGUE 2018 Major, a takođe nisu uspeli ni da obezbede plasman na lan završnicu 6. sezone ESL Pro Lige, što je bio još jedan veliki udarac za ekipu.

Counter Logic Gaming je bio jedna od vodećih američkih ekipa krajem 2015. i početkom 2016. godine, a vrhunac uspeha im je bio plasman u plejof na MLG Columbus 2017 Majoru, kada su u ekipi igrali Tarik „tarik“ Celik i Josh „jdm64“ Marzano.

U zvaničnom saopštenju stoji da su oni već nekoliko meseci razmišljali o ovom koraku, i da su sagledali celokupnu situaciju iz svih uglova, i da su došli do zaključka da im jednostavno u ovom trenutku ne može biti isplatljivo da imaju CS:GO ekipe.

Ubrzo nakon ove vesti i smi igrači su se javili preko Tvitera, i potvrdili da je u ekipi bilo i te kako mnogo unutrašnjih problema i nesuglasica, zbog čega tim nije imao nikakvu sinergiju, bez čega ni ne može da se dođe do uspeha.

Petorku glavnog CLG tima su činili:

Pujan „FNS“ Mehta
Kenneth „koosta“ Suen
Stephen „reltuC“ Cutler
Ethan „nahtE“ Arnold
Ricardo „Rickeh“ Mulholland

Bez ekipe su takođe ostali i članovi CLG akademije:

Jonathan „djay“ Dallal
Tyler „Char“ Wallace
Alex „aproto“ Protopapas
Gage „infinite“ Green
Zack „XotiC“ Elshani