Na'Vi osvojio DreamHack Winter 2017

eSports 4. dec 201711:40 > 12:11
Podeli:
DreamHack Flickr

Nakon duže pauze Na'Vi je konačno došao do CS:GO trofeja, doduše mora se priznati u ne baš toliko jakoj konkurenciji, savladavši mousesports 2-0 u velikom finalu DreamHack Winter 2017 turnira.

Natus Vincere je do finala došao pobedom protiv ekipe Team EnVyUs koja je zauzela prvo mesto u grupi B, dok je Na’Vi zauzeo drugu poziciju u grupi A, nakon što su izgubili u maratonskom meču pobednika od Gambita rezultatom 31-28.

Mousesports je u drugom polufinalnom meču deklasirao Gambit koji se propisno obrukao na drugoj mapi, gde su izgubili rezultatom 16-1 od nemačke ekipe.

Novi igrač ekipe Na’Vi Denis „electronic“ Sharipov je proradio u finalu, i sa 46 fragova i 1.61 rejtingom bio najbolji igrač u finalu pored neverovatnog Aleksandr „s1mple“ Kostylieva, koji je obeležio ceo turnir i sa razlogom dobio titulu MVP igrača.

Na’Vi je otvorio finale uzevši prvo poluvreme na mapi Cobblestone 11-4, iako je nemačka ekipa odabrala ovu mapu, da bi nakon pobede u pištolj rundi u nastavku lako povezali još četiri runde, i slavili ukupnim rezultatom 16-4. Inferno je počeo mnogo bolje za mousesports koji je uspeo da povede 9-6 na poluvremenu, ali je Na’Vi demonstrirao odličnu T stranu u nastavku, i sa 10-2 u drugom poluvremenu odneo ukupnu pobedu rezultatom 16-11.

Ovaj turnir je dokazao da se Na’Vi polako vraća u formu i uigrava u novom sastavu, ali koliko će zaista uspeti da se pripreme da pariraju najjačim ekipama sveta do Majora? To je pitanje na koje niko sa sigurnošću ne može da pruži odgovor, i ostaje nam da vidimo koliko će ostatak ekipe uspeti da isprati sjajnu igru koju s1mple demonstrira iz turnira u turnir, jer ako se probudi i ostatak tima, Na’Vi će se lako vratiti u tier 1 ekipe.