Stigao ga umor: Virtus.pro Solo pauzira do kraja godine

eSports 4. dec 201713:04 > 13:25
Podeli:
DreamHack Flickr

Support jednog od najboljih Dota 2 timova na planeti, ekipe Virtus.pro, Alexei "Solo" Berezin je odlučio da uzme pauzu od igranja do kraja 2017. godine, i propusti naredna dva LAN turnira koja su pred ekipom.

Trener ekipe Ivan „ArtStyle“ Antonov će zameniti Soloa na dva turnira, a to su Mars Dota Liga koja će se održati od 8. do 10. decembra, i The Summit 8 Minor, koji je na programu samo par dana kasnije, od 13. do 17. decembra.

Solo je jedan od ključnih razloga uspeha ekipe Virtus.pro koja se pozicionirala kao najjača ekipa u CIS regiji, da bi potom učvrstili vodeću poziciju jednog od najboljih timova u celom svetu, osvojivši prvi Dota 2 Major u novoj sezoni, kada su na putu do titule ESL One Hambura savladali oba finalista The International 7, Newbee i Team Liquid, a upravo je Solo dobio titulu MVP igrača takmičenja.

Njima nije pošlo za rukom da ponove ovaj uspeh i na DreamLeague S8 Majoru, gde ih je u polufinalu pobedničkog baraža savladao Team Liquid 2-1 nakon što su u prvoj rundi pobedili Na’Vi, da bi ih potom kući poslao Evil Geniuses nanevši im 2-0 poraz u gubitničkom baražu.

U zvaničnom saopštenju ekipe se ne navodi tačan razlog odsustva Soloa, već je samo rečeno da je veliki broj takmičenja, i dugi pripremni period, ostavio traga na igračima, i umorio ih fizički i psihički, zbog čega je odlučeno da Solo napravi pauzu u naredne četiri nedelje.