KT Rolster osvojio KeSPA Cup 2017

eSports 4. dec 201715:34 > 15:52
Podeli:
LCK

KT Rolster je dokazao da ulaze u sledeću sezonu kao i dalje jedan od najjačih LoL timova na svetu, savladavši Longzhu Gaming 3-2 u velikom finalu KeSPA kupa.

Iako je KT Rolster bez dileme super sila u League of Legends, ni ove godine nismo imali priliku da ih gledamo na smotri najboljih svetskih timova na Svetskom prvenstvu 2017, zbog pravila da LCK liga ima tri predstavnika, kao i ostale najjače regije u LoL-u. Fanovi KT Rolstera smatraju da to nije fer, ali takva su pravila, i zbog toga smo morali da se zadovoljimo da gledamo tim na kraju sezone u KeSPA kupu, gde su uspeli bar malo da se iskupe za neuspeh u 2017 letnjoj sezoni, došavši do titule, i to tako što su savladali u polufinalu aktuelnog prvaka sveta KSV eSports (Samsung Galaxy) da bi potom u trileru od pet partija pobedili moćni Longhzu u finalu.

Da nije bilo potrebe da menjaju igrače u timu, KT je dokazao izuzetno dobrom igrom na KeSPA kupu, i sad već sa sigurnošću možemo reći da ukoliko SKT T1 ne dovede neko pojačanje, teško da će imati snage da se u narednoj sezoni bore protiv preostale tri velike korejske ekipe – SSG/KSV, Longzhu i KT.

Finale je obeležio duel dva vrhunska top lejnera. Sa jedne strane veteran scene Song „Smeb“ Kyungho, sa druge novajlija Kim „Khan“ Dongha, koji je po mnogima bio najopasniji top lejner na planeti, dok ga u četvrtfinalu SP 2017 Samsung nije kompletno ugasio. Ovoga puta Khan je dominirao u prvoj partiji sa Ornom koji je trenutno zaista prejak, i očekuju ga nerfovi uskoro, da bi u drugoj Longzhu morao da ga banuje na crvenoj strani, što je Smeb iskoristio da izdominira gejm sa Jayceom.

KT je nakon toga poveo u obe sledeće partije, ali u trećoj je Longzhu uspeo da preokrene tok gejma i dođe do druge pobede, samo da bi u četvrtoj KT izjednačio i doveo nas u neizvesnu završnicu kupa. Longzhu je bio taj ko je poveo u odlučujućoj petoj partiji, ali je KT Rolster pokazao da su uvežbali kako da se vrate u gejm i kada gube, nešto što im je retko kad polazilo za rukom u prošlosti, i na kraju im se to isplatilo, donevši im trofej koji nije na nivou titule prvaka LCK lige/sveta, ali je svakako značaj za ekipu koja je ove godine pretrpela nekoliko izuzetno teških poraza.

Po svemu sudeći, pred nama je još jedna neizvesna i uzbudljiva sezone LCK lige, a korejskih timovi će još bar neko vreme nastaviti da dominiraju LoL esportom.