EBL 7. kolo: GRE bolji od ASUS-a nakon triler završnice

eSports 5. dec 201712:56 > 13:48
Podeli:
Fortuna eSports

U prvom meču sedmog kola LOL Esports Balkan Lige videli smo potpuno drugačiji ASUS sa Aleskom "DoubleAIM" Stankovićem i Lukom "Lukezy" Trumbićem, koji je i bez priprema namučio prvoplasiranu ekipu Greek Regensis, čime su najavili sjajan polufinali meč u kom ćemo gledati upravo ove dve ekipe.

ASUS je mnogo bolje otvorio meč, sa raspoloženim DoubleAIM-om koji je za nešto više od 10 minuta igre skupio tri killa i dve asistencije sa Jarvanom, dok je Lukezy polako skupljao killove na Kassadinu, predstavljajući sve veći problem za svog protivnika na midu Giannisa „Dom1nant“ Vorgazlisa. I pored nihovog sjajnog starta, top i bot lejna ASUS-a nisu mogli da se nose sa moćnim grcima, i jednom kada je Dom1nant skupio dovoljno snage na Ryze, bio je maltene nezaustavljiv, i sa Baron buffom GRE je lako probio odbranu protivnika i srušio nexus nakon tačno pola sata igre.

Srpska ekipa je mnogo bolje otvorila i drugu partiju, uz sjajan invade koji je sprečio Stefana „Stefan“ Nikolića da se razmaše na Kha’Zixu, DoubleAIM je potpuno kontrolisao džunglu u ranoj fazi igre, i iako je GRE uspevao da ostane u igri skupljajući killove na botu, rizik sa Katarinom na midu im se nije isplatio i Dom1nant je previše često umirao dok je Lukezy pravio ogromnu razliku sa Corkijem koji je imao skoro 100 csa više nakon pola sata igre. GRE je ostajao u igri zahvaljući nafidovanom Kha’Zixu i Tristani, ali je ASUS sjajnim engageom kod inhibitor kule na topu zahvaljući Sejuani i Braumu došao do tri killa, potpuno otvorio bazu protivnika, i u sledećem napadu preko bota došao do nexusa, izjednačivši na 1-1.

U trećoj partiji videli smo izuzetno neizvesnu borbu, koju su obeležili slaba igra mid lejnera ekipe GRE, koji je završio gejm sa 3-10 skorom sa Azirom, i koji je odigrao neočekivano loše za igrača takvog kalibra, koji nastupa za prvoplasiranu ekipu u ligi, ali sobizrom na to da je Lukezy odlučio da igra LeBlanc, kako je partija odmicala tako je sjajni hrvatski mid lejner pravio sve manju razliku u timskim borbama, i nije mogao da iznese svoj tim, koji se i nije baš proslavio, pogotovo ADC ekipe Nemanja „Nemky“ Josimov koji je katastrofalno odigrao sa Miss Fortune, imao je nekoliko zaista diskutabilnih utlija, i jednostavno videlo se da bot lejn ASUS-a nije trenutno na istom nivou na kom je bot lejn grčkog šampiona. I pored toga, ASUS je odigrao sasvim solidno za ekipu koja ima jedva par dana zajedničkog igranja, i u zavisnosti od toga koliko se spreme do plejofa, za šta imaju još 10 dana, postoji realna šansa naprave iznenađenje protiv ekipe koja je završila regularni deo sezone bez poraza.

Wind and Rain je overio plasman u plejof ubedljivom 2-0 pobedom protiv Nexusa. U prvoj partiji su timovi počeli donekle izjednačeno, da bi WaR mnogo bolje vremenom rotirao po mapi, i nakon 20 minuta igre srušio svih 6 spoljnih kula, i nakon što su došli do 4 killa u borbi kod Barona, lako su priveli prvu partiju kraju. U drugoj partiji timovi su se pomalo opustili, tako da smo videli veći broj grešaka od obe ekipe, a WaR je prelomio gejm u 36. minutu kada su došli do 4 killa na topu, i preko njega srušili nexus protivnika po drugi put.

Fortuna eSports

Reprizu oba meča možete gledati večeras na Sport Klub 3 TV kanalu, dok će se poslednja dva meča sedmog kola Esports Balkan Lige odigrati u četvrtak, nakon čega ćemo znati i koje dve ekipe idu u baraž za opstanak.