ESL Pro Liga: SK prvi u grupi B, NiP ponovo razočarao

eSports 7. dec 201712:38 > 13:28
ESL

Završeni su i svi mečevi grupe B, finalnog dela šeste sezone ESL Pro Lige, gde smo slično kao i u grupi A videli glavnog favorita na prvom mestu, iznenađenja u vidu toga da Ninjas in Pyjamas i North nisu prošli dalje, kao i neočekivano dobru igru Misfitsa koji su sve pozitivno iznenadili.

SK Gaming je otvorio odličan drugi dan po njih 16-9 pobedom protiv Ninjas in Pyjamas, da bi potom North ugrozio šanse OpTica da prođe u plejof, iako su oni sa tri poraza prvog dana izgubili sve šanse za prolaz dalje.

Potom je u meču koji se ispostavio odlučujuć za prolaz dalje ekipa Misfits napravila veliko iznenađenje i savladala Ninjas in Pyjamas, koji iako su nedavno došli do velikog trofeja osvojivši IEM Oakland, nisu uspeli da prikažu igru koja ih je tokom njega krasila i u Odenzeu.

SK je overio prolaz dalje i prvo mesto u grupi pobedama u naredna dva meča. Prvo je pao NRG koje su dobili rezultatom 16-9, da bi potom savladali i Misfits 16-7. Za kraj, OpTic Gaming je deklasirao NRG 16-3 i time overio plasman u četvrtfinale, da bi potom NiP došao do utešne pobede protiv ekipe North u produžecima, nakon što su Danci propustili nekoliko meč poena.

 Ovakav rasplet događaja u grupi B je značio da je HellRaisers uspeo da izbegne nezgodni OpTic, i da će u borbi za polufinale dočekati drugo najveće iznenađenje turnira pored njih samih – Misfits. Dok će u velikom evropskom derbiju Fnatic i OpTic odlučivati o tome ko će na megdan ekipi FaZe Clan.