LPL liga trijumfovala na All-Stars 2017 LoL turniru

eSports 11. dec 201717:17 > 17:35
Podeli:
Riot Flickr

League of Legends turnir koji je prvobitno zamišljen kao samo zabava se na kraju pretvorio u epsku borbu, a samo finale između LPL i LMS All-Star timova je trajalo neverovatnih šest sati, da bi na kraju kineske zvezde trijumfovale 3-2 rezultatom, a titulu su odneli i u 1 na 1 disciplini.

Meč je obeležio sjajni jungler Hung „Karsa“ Hau-Hsuan, bivši igrač Flash Wolvesa, za kog se još uvek ne zna u koju će ekipu preći, ali se priča da je u pregovorima sa nekoliko kineskih timova. On je i držao LMS tim u igri sa nekoliko krađa Barona i Eldera.

Prvi je pripretio LMS All-Star tim koji je nošen Chu „FoFo“ Chun-Lanovim Azirom (7-0-8 skor) srušio kineske zvezde u prvom gejmu. LPL je uzvratio u nastavku, a pobednik 1 na 1 turnira Jian „Uzi“ Zihao je pokazao zašto je Miss Fortuna možda i najjači ADC heroj trenutno, završivši partiju sa 8-1-6 skorom.

Treća partija je bila nešto što se zaista retko vidi i što će ući u anale LoL-a. Meč u kome smo videli čak 7 ubistava Barona, 4 Elder Drakea i samo 28 killova ukupno za 80 minuta igre koliko je trebalo LPL timu da povede 2-1, a interesantno je da Uzi nije ni jednom umro za ceo gejm.

LMS All-Star tim je izjednačio u četvrtoj partiji, a opet je blistao FoFo, sada je sa Azirom imao 6-0-7 skor, da bi u odlučujućoj petoj partiji LPL uspeo da dođe do trijumfa, uz još jednu sjajnu partiju raspoloženog Uzija, koji je pre toga savladao Sorena „Bjergsen“ Bjerga 2-1 u finalu 1 na 1 turnira.

Ono što je takođe bitno napomenuti je da je All-Stars turnir po prvi put ove godine prenošen i na srpskom jeziku, na Fortuna Esports Youtube kanalu, i da iako se igrao u kasnim noćnim/ranim jutarnjim satima, dosta ljudi se pojavilo da ga gleda, a kako je to izgledalo, možete videti ovde.