Perkz: Plakao sam kada su Mithy i Zven rekli da odlaze

eSports 13. dec. 201711:26 > 12:49
Podeli:
Riot Flickr

Najbolji League of Legends igrač svih vremena sa ovih prostora, mid lejner četvorostrukog prvaka EU LCS lige, Luka "Perkz" Perković, je održao juče AMA (Ask me anything) na Redditu, gde je odgovarao fanovima iz celog sveta na razna zanimljiva pitanja, a evo i nekih od najinteresantnijih odgovora.

Perkz je poznat kao neko ko je i te kako u kontaktu sa svojom armijom fanova. Često aktivan na Tviteru gde sam vodi svoj nalog, možemo ga videti kako ostavlja duhovite komentare i poruke na nalozima drugih igrača, čime je, pored svoje sjajne igre, vrlo brzo prikupio pažnju LoL fanova na celoj planeti. On je iza sebe imao sjajnu godinu, u kojoj je izrastao u možda i najstabilnijeg igrača u Evropi, a za kraj je rešio da odgovori na sve ono što je njegove fanove interesovalo o njemu putem Reddita. 

Naravno, pitanje koje je prikupio najviše pažnje je bilo kako se oseća povodom odlaska njegovog bot lejna koji su činili Jesper „Zven“ Svennigsen i Alfonso „mithy“ Aguirre Rodriguez u redove američkog prvaka, ekipe Team SoloMid, i kako je reagovao kada je saznao da će se to desiti.

Oni su bili zaista iskreni prema meni, i spomenuli su to kao opciju čim je počeo prelazni period. Znao sam već duže vreme da mithy iz privatnih razloga želi da ode u Ameriku, i to u potpunosti poštujem. TSM je jedna od najvećih esport organizacija, i sa jakim igračima u svim lejnovima imaju potencijala da budu zaista uspešan tim,“ rekao je Perkz u odgovoru.“Kada su mi rekli da je transfer dogovoren i da zaista odlaze, kroz misli su počela da mi naviru sećanja na razne situacije kroz koje smo zajedno prošli. Uspone i padove, dobre i loše stvari, neuspehe i pobede, i nisam se suzdržao da ne zaplačem. Među nama postoji posebna povezanost zbog svega što smo prošli zajedno, i to nešto što nas veže će postojati sve i da se ne vidimo narednih 10 godina (što se nadam se neće desiti). U svakom slučaju, zaista sam im zahvalan na svemu, oni su izuzetno posvećeni esportu, i sjajne je imati takve saigrače pored sebe. Mithy mi je zaista mnogo pomogao i na neki način bio moj mentor u mojoj prvoj godini profesionalnog igranja, a u drugoj smo imali toliko produktivnih diskusija, što mi je pomoglo da se razvijem u igrača koji sam danas. Kada je Zven u pitanju, on je zaista bio najbolji igrač u timu, i sve vreme se žrtvovao za dobrobit ekipe kada god je to bilo potrebno. On je zaista igrač kakvog samo možete poželeti u timu.

Riot Flickr

Za kraj odgovora na ovo pitanje, Perkz je u svom stilu dodao – „ali svakako mislim da će ih naš nov bot lejn uništiti ako se sretnemo na MSI 2018„.

Na pitanje ko je najteži protivnik sa kim se ikada suočio u Summoners Riftu, interesantno je da Perkz nije odgovorio – Faker, već je rekao da je to Capsov LeBlanc (mid lejnera Fnatica).

Jedno od interesantnijih pitanja je bilo i to šta misli o All-Stars turniru ove godine, koji je vidno bio mnogo ozbiljniji i kompetitivniji nego što se očekivalo, a evo šta je igrač odgovorio:

Više mi se sviđao All-Stars dok je bio primarno zabavnog karaktera, pošto je tad bilo manje pritiska na igračima, i publici je bilo zanimljivije. Ako Riot želi da napravi All-Stars ozbiljnim turnirom, treba da poveća nagradni fond, nema poente da nagrade onda budu irelevantne kao sada, ali to će biti jako loše za igrače, pošto će biti primorani da vežbaju 2-3 nedelje odmah nakon Svetskog prvenstva, umesto da uzmu preko potrebnu pauzu. Po mom mišljenju, All-Stars jednostavno treba da bude zabavan turnir.

Na pitanje šta su njegovi ciljevi sa novim timom, sobzirom na to da je G2 Esports zamenio igrače na svim pozicijama sem mid lejna, Perkz je dao dosta konkretan odgovor. On je rekao da mu je dugoročni cilj da pobedi korejsku ekipu u BO5 meču, a neki kraći da osvoji predstojeću sezonu EU LCS lige sa novim timom, i izbori plasman na MSI 2018. On je vestan da to neće biti lako, ali pošto je i većina drugih ekipa menjala igrače, trebalo bi da bude izvodljivo. Po njegovim rečima, on očekuje da će biti potrebno malo vremena da se ekipa uigra, i da je više fokusiran na dugoročne planove.

Interesantno je i da je Perkz ubeđen da je ovo konačno sezona u kojoj ćemo videti G2 Esports i Fnatic u finalu EU LCS lige, što je nešto što i on sam priželjkuje. On smatra da će pored njih, najjače ekipe u ligi biti Fnatic, Misfits i Schalke 04.

Riot Flickr

On je malo pojasnio i kako je došlo do sklapanja ovog sastava G2 Esportsa. Rekao je da je sa Janksom hteo da igra zajedno čak i pre nego što je postao pro, a Hjarnan je bio njegov prvi izbor kao ADC, iz jednostavnog razloga što je nosio partije protiv G2, i Perkz je osetio da on može da igra na izuzetno visokom nivou, a Hjarnan je taj koji je tražio da Wadid dođe sa njim. Kada je top lejn u pitanju, zaključili su da Wunder ima najveći potencijal, a ekipa će mu pomoći da izraste u najboljeg evropskog top lejnera.

Naravno, nije izostalo pitanje o egzodusu evropskih igrača u NA LCS ligu, u kojoj su mnogo veće plate, na šta je Perkz izjavio da potpuno razume igrače koji su otišli, ali da iako ne sme otvoreno da priča o platama, može da potvrdi da će od ove godine EU LCS igrači dobijati dva do tri puta više novca nego pre, što je zaista veliki napreda.

Fanovi su ga pitali i šta misli ko će biti najjači mid lejn heroji na početku nove sezone, na šta je on odgovorio: Azir, Ryze, Zoe i Malzahar.

Za kraj, dodao je da mu je san da jednog dana zaigra u LCK ligi, i to za ekipu KT Rolster, da oseća da trenutno nije na nivou sa Svetskog prvenstva, ali da je uveren da će do početka sezone biti čak i u boljoj formi, i da je Katarina trenutno najbolji izbor ako želite da napredujete u rankedu.