CS:GO EBL: Valiance & Co srušio Nexus na putu do finala

eSports 15. dec 201716:30 > 16:30
Podeli:
Fortuna eSports

Valiance & Co je deklasirao rumunskog predstavnika u Esports Balkan Ligi, Nexus Gaming, u drugom polufinalnom meču plejofa, i ubedljivom 2-0 pobedom (16-3 Inferno, 16-9 Cobblestone) zakazao spektakl u velikom finalu protiv Windigo Gaminga.

Drugi polufinalni meč je otpočeo triple killom Nemanje „huNter“ Kovača, nakon čega je srpski tim poveo 5-0 pre nego što je Nexus došao do prve runde, za šta je bilo potrebno da Iulian „iGm“ Hagau napravi tri killa u jednoj rundi. HuNter je odmah uzvratio sa quad killom, i sprečio Nexus da povežu dve pobede, i Valiance je nastavio sa dominacijom koja je rezultovala ubedljivom 12-3 prednošću na poluvremenu. Nakon još jedne ubedljive pobede u drugoj pištolj rundi, Valiance je bez većih poteškoća priveo prvu mapu kraju rezultatom 16-3.

Fortuna eSports

Druga mapa meča je bio Cobblestone, i na njemu smo videli strahovit Valiance od samog početka. Luka „emi“ Vuković je napravio tripe kill u pištolj rundi, i iako je Nexus slavio u narednoj rundi, Valiance je uspeo da ponovo stvori veliku prednost povezavši pet narednih rundi. U sedmoj rundi napokon je proradio Adrian „XELLOW“ Guta, i sa tri killa doneo drugu rundu Nexusu, koji je uspeo da se stabilizuje na kratko, ali nakon toga Valiance ponovo pravi veliku seriju i sa 12-3 još jednom završava prvo poluvreme.

Nexus je mnogo bolje otvorio drugo poluvreme, osvojivši tri runde pre nego što ih je Valiance zaustavio. Nexus je vidno živnuo u drugom poluvremenu, ali Valiance je imao preveliku prednost, i nije im dugo trebalo da dođu do meč poena, kada su poveli 15-9, a da su došli odlični da pobede, pokazali su već u sledećoj rundi kada su priveli meč kraju osvojviši i drugu mapu.

Ovim je Valiance & Co zakazao duel sa ekipom Windigo Gaming u subotu od 19 časova, kada ćemo dobiti odgovor na to ko je zaista najbolja CS:GO ekipa na Balkanu.