Windigo Gaming – prvi šampion CS:GO Esports Balkan Lige

eSports 16. dec. 201722:07 > 22:34
Podeli:
Fortuna eSports

Windigo Gaming je savladao Valiance & Co 2-0 (16-13 Cache, 16-11 Train) u velikom finalu CS:GO Esports Balkan Lige, i tako ispisao novu stranicu u istoriji balkanskog CS:GO esporta, i pokazao da je bugarska CS:GO esport scena i dalje izuzetno jaka, možda i mnogo jača nego što su mnogi mislili.

Windigo je mnogo bolje otvorio veliko finale, uzevši prvih sedam rundi, i tek u osmoj Valiance je uspeo da dođe do prve pobede, i zaustavi nezadrživu bugarsku ekipu. Sa malo jačom ekonomijom, Valiance je delimično stao na noge, i počeo da pruža jači otpor vidno motivisanoj ekipi Windigo, imao je Valiance šansu da smanji na sedam rundi zaostatka na kraju poluvremena, ali je Kamen „bubble“ Kostadinov dobio 1 na 1 clutch protiv Nestora „LETN1“ Tanića za 12-3 poluvreme za Windigo.

Anel „NENO“ Ceković je dobio clutch u drugoj pištolj rundi, i najavio povratak srpske ekipe, koji je Windigo sprečio dve runde kasnije. Pri rezultatu 13-6, Valiance je dobio rundu iako im je umrlo svih pet igrača, zato što bomba nije bila defusirana na vreme, i time počinje veliki tima Valiance koji smanjuju rezultat na 13-12 za Windigo, pre nego što bugarska ekipa uspeva da prekine njihov niz, i sa dve pobede za redom stižu do tri gejm poena. Valiance je smanjio na 15-13, ali bubble sjajno brani B site u 29. rundi, i donosi 16-13 pobedu na mapi Cache svojoj ekipi.

Windigo je dobio prvu pištolj rundu na Trainu, ali to nisu iskoristili kao na prvoj mapi. Ovoga puta ih je Valiance zaustavio nakon druge runde, za šta je najviše bio zaslužan Đorđe „DJOXiC“ Niciforović sa triple killom, nakon čega su povezali još četiri pobede, pre nego što je Windigo smanjio vođstvo protivnika na 5-3. Do kraja prvog poluvremena smo videli solidnu igru oba tima, a ovoga puta je Valiance taj koji je otišao na pauzu sa prednošću 9-6.

Windigo je ubedljivo dobio drugu pištolj rundu, bez izgubljenog igrača, i vrlo brzo su izjednačili na 9-9, kada je Valiance konačno skupio pare za kompletnu opremu. Ipak i pored toga nisu uspeli da spreče Windigo da nastavi sa pobedama u naredne dve runde, ali su ih nakon toga sustigli, i uskoro smo videli novo izjednačenje 11-11. Nikolay „pNshr“ Paunin je triple killom ponovo doneo prednost bugarskoj ekipi, koja se ubrzo uvećala na 14-11, a iako je Valiance bio na pragu pobede u 26. rundi, Viktor „v1c7oR“ Dyankov triple killom donosi pobedu svom timu u 2 na 4 situaciji, i sa vetrom u leđima nakon takvog poteza, Windigo u sledećoj rundi osvaja 16-u rundu, i postaje prvi šampion CS:GO Esports Balkan Lige.

Ovim je stavljena tačka na prvu sezonu CS:GO Esports Balkan Lige, a konačna raspodela nagradnog fonda izgleda ovako:

1. Windigo Gaming – 10.000 evra
2. Valiance & Co – 5.000 evra
3. Nexus Gaming – 2.000 evra
4. MK – 1.000 evra
5. GameAgents – 500 evra
6. RESISTANE – 500 evra
7. KlikTech – 500 evra
8. Squared – 500 evra