Igrač Dallas Fuella suspendovan zbog "intovanja"

eSports 19. dec. 201718:14 > 18:25
Podeli:
Blizzard

Tenk Overwatch ekipe Dallas Fuel, Felix "xQc" Lengyel je suspendovan na sedam dana zbog namernog gubljenja partija u kompetitivnom modu, i to u direktnom prenosu dok je strimovao preko Twitcha.

Reprezentativac Amerike, i član jednog od učesnika elitnog takmičenja Overwatch lige je odmah nakon jedne od spornih partija suspendovan uz poruku koju je dobio putem mejla, da je sistem detektovao neprikladne akcije na njegovom nalogu, koje uključuju odlazak od kompjutera u sred partije, i ostale vrste ponašanja koje negativno utiču na saigrače tokom partije.

Ni Blizzard ni Dallas Fuel se za sada nisu oglasili povodom sistemske suspenzije igrača, koji vrlo lako može dobiti zabranu igranja nekoliko kola u Overwatch ligi koja počinje 10. januara. Igrač je i sam to spomenuo na svom strimu, ali nije naglasio da je to zbog incidenta koji se dogodio.

U slučaju da Blizzard suspenduje xQc-a u Overwatch ligi, on će postati drugi igrač koji je kažnjen ovom metodom pre početka lige, doduše iz kompletno različitih razloga. Podsetimo, u novembru je igrač tima Philadelphia Fusion suspendovan na 30 mečeva, zbog optužbi za igranje na tuđim nalozima, u pitanju je korejski igrač Sumin „Sado“ Kim.