OpTic Gaming kompletirao Dota 2 tim

eSports 22. dec 201710:58 > 11:09
Podeli:
ROG MASTERS

Kapiten OpTic Gaming Dota 2 tima Peter "ppd" Dager je otkrio ko je novi peti član ekipe, a to neće biti Saahil "Universe" Arora kao što su mnogi pretpostavili nakon što je esport zajednicom odjeknula vest da je veteran napustio EG, već je u pitanju Neta "33" Shapira.

OpTic Gaming već duže vreme igra sa izmenom u ekipu, od kada je u tim na kratko došao makedonski pro Martin „Saksa“ Sazdov, koji je sa timom postigao solidne rezultate, ali ipak nije došlo do duže saradnje između igrača i organizacije.

Zbog toga u tim stiže izraelski igrač 33, koji će u januaru sa ekipom odigrati Galaxy Battles Major koji se igra od 15. do 21. januara, a u toku prvog meseca sledeće godine održaće se i nekoliko onlajn kvalifikacija, među kojima se izdvajaju kvalifikacioni turniri za StarLadder Invitational 4, ESL One Katowice i PGL Bucharest. Pdd je izjavio da će 33 biti na probnom periodu tokom januara, i da se nada da će se igrač uklopiti u tim, kako bi nakon toga nastavili saradnju.

Inače, interesantno je da vest o ovome stiže samo par sati nakon što se 33 sa svojim timom za koji je do sada igrao (Planet Dog, bivši HellRaisers) plasirao na prvi Minor u sezoni – ESL Genting, što znači da će Planet Dog imati tačno mesec dana da pronađe zamenu za njega, sobzirom na to da se turnir igra od 23. do 28. januara sledeće godine.