C9 Ray prešao u EDward Gaming

eSports 22. dec 201712:05 > 12:35
Podeli:
Riot Flickr

EDward Gaming je i zvanično objavio da su u svoje redove doveli bivšeg top lejnera ekipe Cloud9, Jeon "Ray" Jiwona, koji će nastupati za ekipu u 2018 prolećnoj sezoni kineske LPL lige.

Ovim je potvrđena glasina da se Ray vraća u ekipu čiji je deo već jednom bio, pre dve godine, kada je grejao klupu za rezerve u jednom od najvećih kineskih timova, pre nego što je otišao u Ameriku, gde je igrao za ekipe kao što su Team Dignitas (Apex Gaming) i Cloud9.

Pored ove izmene u timu, EDG je najavio još dva nova igrača, a to su članovi njihove akademije, jungler Chen „Haro“ Wenlin i ADC Wang „Hope“ Jie, koji će dobiti priliku da se bore za mesto u startnoj petorci.

EDward Gaming je osvojio prošlu sezonu LPL lige, pobedivši RNG 3-2 u velikom finalu, ali su nakon toga doživeli debakl na Svetskom prvenstvu, gde nakon 0-3 starta u prvoj nedelji grupne faze nisu uspeli da se izbore za plasman u plejof, što su navijači tima i kineska javnost jako teško prihvatili.

Sada već bivši top lejner ekipe, Chen „Mouse“ Yu-hao, je napustio EDG, i prešao u ekipu Rogue Warriors, novi kineski tim u vlasništvu kompanije ASUS ROG.