Crumbz prelazi u Overwatch komentatore?

eSports 25. dec. 201715:31 > 16:35
Podeli:
Riot Flickr

Poznati League of Legends analitičar i bivši pro igrač, Alberto "Crumbz" Renfigo, je objavio da se povlači iz komentarisanja korejske LCK lige, i najverovatnije prelazi u komentatorski tim Blizzardove Overwatch lige.

Alberto „Crumbz“ Renfigo je jedan od veterana NA LCS Scene. Poreklom iz Venecuele, i boravištem u Americi, Crumbz je deo LoL zajednice u SAD još od 2010. godine. Kao jungler se proslavio igrajući za Team Curse i Team Dignitas, u kom je proveo najveći deo igračke karijere, igrajući od decembra 2012. do februara 2015. godine kada prelazi u Misfits, koji je tada igrao u Americi. Krajem prošle godine završava igračku karijeru u ekipi Apex, a već tada je imao nekoliko izleta u analitičkim vodama, zbog čega rešava da se u potpunosti posveti ovoj profesiji.

Ubrzo nakon toga odlazi u Južnu Koreju gde radi za SPOTV kao komentator LCK lige, ali je nedavno potvrdio da neće prenositi najjaču LoL ligu na svetu i sledeće godine, već da ga čekaju novi izazovi.

 Iako još ništa nije potvrđeno, njegovi nedavni ritvitovi vezani za Overwatch ligu dodatno podgrevaju glasine da će poći stopama bivšeg kolege Christophera „MonterCristo“ Myklesa, koji je još prošle godine prešao sa LoL-a na Overwatch.