Giants Gaming poslednji otkrili ceo tim za EU LCS ligu

eSports 28. dec. 201716:23 > 16:58
Podeli:
Riot Flickr

Španska ekipa Giants Gaming je deseti učesnik 2018 prolećne sezone EU LCS lige koji je predstavio svoj tim, i sada znamo kojih 40 igrača ćemo gledati u borbi za titulu najboljih u LoL-u u Evropi.

Kao poslednja ekipa koja nije otkrila sastav tima, Giants nije imao previše opcija. Najrealnija je bila da uzmu deo bivših igrača ekipe Vitality, što se na kraju i desilo, dok su preostale bile da formiraju ekipu oko mladih talenata iz Španije, ili iskusnih veterana EU LCS scene koji su trenutno slobodno igrači.

Kao jedini preostali igrač iz petorke koja je vratila tim u EU LCS, ostao je korejski top lejner Kim „Ruin“ Hyeoungmin, koji se solidno nosio sa konkurencijom u Challenger Series ligi, ali će sada pred sobom imati mnogo teži zadatak.

Francuski duo iz ekipe Vitality stiže na pozicije jungle i ADC, a to su svima dobro poznati Charly „Djoko“ Guillard, koji se za sada nije proslavio u LCS ligi, i Pierre „Steelback“ Medjaldi, koga prvenstveno pamtimo po njegovoj epizodi u ekipi Fnatic.

Na mid lejnu će zaigrati Felix „Betsy“ Edling, koga smo navikli da gledamo u ekipi ROCCAT, sada već veterana LCS scene, koji je imao povremene periode izuzetno kvalitetne igre, ali koji su prečesto bili praćeni naglim padom forme.

Ekipu upotpunjuje najmanje poznato ime u ovoj petorci, sedamnestogodišnji Belgijanac Raphael „Targamas“ Crabble, koji je ovu godinu proveo igrajući za aktuelog vicešampiona Francuske – GamersOrigin. 

Sa ovim sastavom, jasno je da Giants Gaming teško da mogu do plejofa na kraju prolećne sezone, ali ako se igrači vremenom uigraju i ispostavi se da se rizik sa novajlijom u ulozi supporta isplatio, (pošto je pozato da igra Steelbacka često zavisi od njegovog partnera na botu), Giants Gaming možda uspe da se dokopa šestog mesta u drugom delu godine.