Xiao8 okupio kineske veterane – formiran Big God 2.0

eSports 3. jan. 201818:01 > 18:13
Podeli:
Valve

Legendarni kineski Dota 2 igrač Zhang "Xiao8" Ning je najavio svoj povratak na pro scenu, uz svog bivšeg saigrača Xu "BurNIng" Zhileia, ponovnim formiranjem ekipe Big God, koja će ponovo zaigrati nakon dve godine pauze, uz pomalo promenjeno ime - Big God 2.0

 Xiao8 je prikupio zaista interesantnu skupinu igrača, u kojoj se pored proverenih veteran najviše ističe mladi Shen „invincible“ Chao za koga većina Dota 2 fanova u Evropi još uvek nije čula. On je Dotu počeo da igra pre samo godinu ipo dana, i za to vreme je uspeo da se probije do top 100 igrača u Kini, i stigne do 8.000 MMR rejtinga pre promene takmičarskog sistema unutar same igre. 

Ceo tim će probati da svojim iskustvom pomogne mladom igraču da pokaže sav svoj potencijal, a a Xiao8 je rešio da u ekipu dovede i svog bivšeg saigrača, Xu „BurNIng“ Zhileia, koji je obeležio 2014. takmičarsku godinu u Doti, istu godinu u kojoj je Xiao8 sa ekipom Newbee osvojio The International.

U ekipi će se naći još jedan TI šampion, i to iz sada već davne 2012. godine, a to je Luo „Ferrari_430“ Feichi, kao i njegov saigrač iz ekipe Invictus Gaming, Li „chisbug“ Chen.

Iako se kineske ekipe sastavljene od veterana nisu do sada pokazale kako smo očekivali, uz novi dodatak u vidu velikog lokalnog talenta, postoji šansa da Big God 2.0 urade ono što prvobitnoj ekipi nije pošlo za rukom.

Još jednom, Big God 2.0 će se u predstojećem periodu takmičiti u sledećem sastavu:

Xu „BurNing“ Zhilei
Luo „Ferrari_430“ Feichi
Shen „无敌“ Chao
Zhang „xiao8“ Ning
Li „Chisbug 321“ Chen