Kineska kompanija Kingzone kupila Longzhu Gaming

eSports 8. jan 201814:48 > 15:26
Podeli:
Riot Flickr

Kineska esport talent agencije Kingzone je prema navodima direktora LongzhuTV-a otkupila njihov LoL tim Longzhu Gaming, koji će se od naredne sezone LCK lige takmičiti pod imenom Kingzone Dragons.

Aktuelni LoL šampion Južne Koreje je prodat zbog toga što je kompanija koja je stajala iza njih ujedno i vlasnik ekipe Suning, novog kineskog tima koji se bori u LPl ligi, a prema pravilniku Riota, jedna kompanija ne može imati dva profesionalna tima u svom vlasništvu.

Problem je nastao kada je Longzhu TV kupljen od strane kineske kompanije Suning Commerce Group, i ubrzo nakon što se njihov LoL tim Suning Gaming kvalifikovao za LPL ligu, Riot je obavestio direktora kompanije da mora da proda jedan od timova. Kako Dot Esports saznaje, CEO Longzhu TV-a je u prethodnih šest meseci na više načina probao da se izbori za to da zadrži obe ekipe, ali je na kraju morao da se odluči i proda jedan od njih.

Longzhu Gaming, inače bivši Incredible Miracle, je prošle godine postigao najveći uspeh u istoriji kluba, osvojivši 2017 letnju sezonu LCK lige, pobedom od 3-1 u velikom finalu protiv SK Telecoma.

Ovo znači da ćemo u 2018 prolećnoj sezoni LCK lige videti dva tima koja su promenile vlasnike, i to prvaka sveta i prvaka korejske lige. Podsetimo, krajem prošle godine KSV Esports su kupili Samsung Galaxy, aktuelnog League of Legends šampiona planete.