Monster postao glavni sponzor ekipe Na'Vi

eSports 9. jan. 201815:21 > 15:33
Podeli:

Natus Vincere je objavio sklapanje ekskluzivne saradnje sa kompanijom Monster, poznatom po aktivnom učestvovanju u svetu esporta, koja će od sada biti njihov glavni sponzor.

Natus Vincere je jedna od najstarijih i najpopularnijih esport organizacija u Evropi, može se reći i najpopularnija uz Fnatic. Dok je Fnatic prvobitno prikupio fanove iz zapadnog dela Evrope, Na’Vi je ušao u legendu osvajanjem prvog esport turnira sa nagradnim fondom od milion dolara – The International 1, i vremenom prikupljao sve veći broj fanova u istočnoj Evropi, pogotovo u CIS regiji. 

Monster Energy, jedan od najpopularnijih proizvođača energetskih pića na svetu, već dugi niz godina sponzoriše vodeće esport organizacije, kao što su Fnatic, Evil Geniuses, Team Liquid i mnoge druge, kao i veliki broj esport takmičenja i gejming festivala, i može se reći da je jedan od najraspostranjenijih sponzora u svetu esporta.

Ne samo da kompanija Monster redovno pomaže u postavljanju esporta na noge, već su i izuzetno posvećeni kreiranju atraktivnog sadržaja, i predstavljanju igrača i timova koje sponzorišu, čime pomažu da se fanovi njihovih energetskih napitaka bolje upoznaju sa sve brže rastućim svetom profesionalnog gejminga.

Yevhen Zolatarov, CEO organizacije Na’Vi, je u zvaničnom saopštenju rekao sledeće:

„Iskreno verujemo da će saradnja sa Monsterom motivisati i inspirisati naše timove, i da će nam pomoći da donesemo nove trofeje u klub. Nadamo se da će ovo partnerstvo oduševiti naše fanove, i da će biti fantastično, kao što je i sam Monster!“

U nedavnoj izjavi za ruski esport portal Cybersport, Zolatarov je izavio da smatra da je prošla godina bila neuspešna za organizaciju, i da su očekivali više trofeja, tako da su već na samom početku nove godine preuzeti koraci kako bi se to promenilo. 

Na’Vi poseduje timove i igrače u mnogim popularnim esport igrama, kao što su CS:GO, Dota 2, Hearthstone, Quake, Paladins, Vainglory i mnoge druge. Oni su do nedavno posedovali i League of Legends tim, u kom je igrao i srpski igrač Aleksa „DoubleAIM“ Stanković. Najpoznatiji su po svojim CS:GO i Dota 2 ekipama, a proteklog vikenda su osvojili Paladins Svetsko prvenstvo što im je prvi trofej u 2018-oj godini.