UNiVeRsE zamenio Ohaiyoa u Fnaticu

eSports 15. jan 20184:39 > 4:40
Podeli:
Fnatic

Saga oko otkrivanja novog tima bivšeg člana ekipe Evil Geniuses, Saahila "UNiVeRsE" Arore, je napokon gotova. Fnatic je objavio da je iskusni igrač najnoviji dodatak u njihovom timu, koji napušta jedan od osnivača ekipe - Chong Xin "Oxaiyo"" Khoo.

Oxaiyo je bio jedini preostali član iz petorke Fnatic SEA tima, i igrač koji je proveo najduže vremena u timu, ali kako stoji u zvaničnom saopštenju, njegov stil igre se suviše razlikuje od načina na koji igraju preostali igrači ekipe, zbog čega je promena bila neophodna. Navedeno je da će igrač ostati u timu dokle god ne pronađe novu ekipu, kao vid poštovanja prema legendi kluba.

Ovim potezom se Fnatic poprilično pojačao, što im je i bilo neophodno ako žele da izbore mesto na TI8, i isprave bled utisak koji su ostavili na prošlom The International turniru. UNiVeRsE je jedan od najiskusnijih aktivnih igrača, koji iza sebe ima TI5 titulu sa ekipom EG, a na pro sceni je još od 2011. godine. On će uneti svežinu u Fnatic, kome je zaista trebala promena kako bi mogli da odu korak dalje na Minor i Major turnirima, umesto da se zadovolje igranjem u prvoj fazi, a šansu da se dokaže u LAN-u UNiVeRsE će dobiti vrlo uskoro, na ESL Genting Minoru koji počinje 26. janura.

On je svoj debi sa ekipom imao u nedelju u SEA kvalifikacijama za Bucharest Major, gde su prošli grupnu fazu sa 2-0 skorom, da bi u polufinalu doživeli poraz od ekipe TNC Pro Team.