Povratak u šampionski tim: Stefan se vratio u KlikTech

eSports 15. jan 201812:10 > 12:44
Podeli:
Fortuna eSports

Aktuelni šampioni Esports Balkan Lige, i najtrofejniji LoL tim na ovim prostorima, ekipa koja sada nastupa pod organizacijom KlikTech, je objavila da u drugu sezonu EBL lige ulazi sa svojim bivšim junglerom Stefanom "Stefan" Nikolićem, sa kojim je u prošlosti osvojila tri titule FCS lige.

Objavom KlikTecha na njihovoj Fejsbuk stranici je i zvanično kompletiran verovatno i najveći transfer u regionalnim timovima pred početak nove sezone. Da je momcima iz KlikTecha primarni cilj da se dokažu u Evropi, i osvoje 2. sezonu Esports Balkan Lige kako bi kao šampioni Balkana dobili priliku da se bore u novom internacionalnom takmičenju u organizaciji Riota, u kom će učestvovati i šampion EBL-a, dokazali su time što su se pojačali, iako su trenutno apsolutno najbolji tim na ovim prostorima.

Tim čija okosnica igrača dominira već dve godine na ovim prostorima, što su započeli osvajanjem tri uzastopne sezone Fortuna Championship Series lige, je rešila da uvede izmene pred prvu sezonu EBL lige, dovevši u svoje redove junglera svojih najvećih rivala u Srbiji, ASUS RoG Elite-a, Luku „kaLuGG“ Todorovića, koji se sasvim solidno pokazao u timu, i pomogao im da dođu do titule najvećeg i najbitnijeg LoL takmičenja na Balkanu.

Iako je KlikTech ostvario svoj primarni cilj, njihove ambicije i apetiti su sada veći nego ikad, i oni ne žele da se zadovolje dominacijom na Balkanu, već su spremni da odu korak dalje, i pokažu šta znaju protiv šampiona ostalih Regionalnih liga. Da bi to uradili, prvenstveno moraju da odbrane titulu prvaka EBL lige u drugoj sezoni, a nakon serije razgovora unutar tima, igrači i stručni štab su odlučili da će im to lakše poći za rukom sa Stefanom, koji je sjajno odigrao u prvoj sezoni takmičenja, igrajući za Greek Regenesis, ekipu koju je KlikTech savladao u velikom finalu prve sezone EBL lige.

Kako nezvaničnom saznajemo od jednog od igrača iz ekipe, Stefan je primarno zamenjen kaLuGG-om zbog toga što nije bio spreman da se maksimalno posveti profesionalnoj karijeri, što se promenilo nakon što je udaljen iz tima. Sada kada se njegovi ciljevi poklapaju sa ostatkom ekipe, obe strane su zaključile da je najbolje da sarađuju zajedno u nastavku EBL lige, i postignu nove uspehe.

Fortuna eSports

Ova vest može poprilično da obeshrabri preostale timove na Balkanu, pošto se čini kao da je KlikTech prerastao regiju, i da su već okrenuti uspesima u Evropi, što znači da ako neko ozbiljno želi da im stane na put, i prekine seriju osvajanja titula, moraće ozbiljno da se pojačaju u narednoj sezoni.

Greek Regenesis je pokazao da ima velik potencijal, ali im je na kraju falilo stabilnost da ozbiljnije priprete KlikTechu, iako će šansu za revanš imati u grčkoj LoL ligi. Wind and Rain se pokazao kao sjajan tim, koji ima mnogo toga da uči, ali ako su glasine tačne, oni će po naređenju Riota mora da odaberu samo jednu Regionalnu ligu u kojoj će igrati, što znači da će morati da prodaju dva od tri LoL tima koji trenutno poseduju (takmiče se u engleskoj, nemačkoj i balkanskoj ligi). ASUS se nije oglasio da je uspeo da zadrži Aleksu „DoubleAIM“ Stankovića i Luku „Lukezy“ Trumbića, što znači da će umesto za titulu, morati da se bori za plejof naredne sezone, i sem ako ne vidimo neku veliku promenu na balkanskoj sceni, možemo reći sa sigurnošću da će se dominacija KlikTecha nastaviti bar još neko vreme.