Kineska policija uhapsila 120 PUBG hakera

eSports 16. jan 201822:25 > 22:26
Podeli:
playersunknownbattleground

Kineska kompanija Tencet, koja je suvlasnik Bluehole-a, izdavača PUBG-a, i koja je zvaničan izdavač igre u Kini, nastavlja sa neprestanim radom na gašenju hakerske mreže koja teroriše ovu popularnu esport igru.

Kako prenosi portal Bloomberg, Tencent nastavlja da pritiska kinesku policiju da stane na put sve jačoj hakerskoj zajednici koja prodaje softver za varanje u igri PUBG, što je dovelo do preko 30 podignutih optužbi i 120 hapšenja u proteklih nekoliko meseci.

PUBG ima velikih problema sa hakerima, zbog čega je nedavno objavljeno da je do sada banovano preko milion ipo naloga u igri, a oni do softvera za varanje dolaze upravo preko prodavaca iz Kine. Igrači sa hakovima vrlo brzo čine igru dosadnu i neigrivu ostatku gejmerske populacije, zbog čega dolazi do naglog opadanja broja igrača, što PUBG ne sme da dozvoli, ako želi da zadrži dominantnu poziciju na Steamu.

Iako ne možemo znati da li će Tencent uspeti da dobije rat sa hakerima, lepo je videti da se zaista trude da ih zaustave, i spreče da PUBG postane igra u kojoj pobeđuje onaj ko ima najbolji sistem za varanje.