ESL i Fejsbuk sklopili ugovor oko prenosa takmičenja

eSports 19. jan 201810:47 > 10:58
Podeli:
ESL

Jedna od vodećih organizatora esport takmičenja kompanija ESL i najpopularnija društvena mreža Fejsbuk su sklopili ugovor oko ekskluzivnog prava za strimovanje ESL Pro Lige i ESL One turnira.

CS:GO fanovi širom sveta nisu prihvatili ovu vest previše pozitivno, iako je ESL poznato neko ko je među prvima eksperimentisao sa drugim platformama sem Twitcha, zbog čega je prethodne godine prenosio svoja takmičenja preko Youtube platforme. U ovoj godini ćemo njihove največe CS:GO turnire gledati na Fejsbuku, koji je očigledno prišao sa ponudom koja se ne odbija, s obzirom na to da Fejsbuk tek treba da se dokaže kao strimerska platforma u svetu video igara.

Da Fejsbuk ozbiljno planira da uđe u trku sa Twitchom i Youtubeom potvrđuje i to što oni spremaju razne novitete za Fejsbuk strimovanje, poput HD 1060p prenosa u 60 FPS-a, kao i opciju da gledate zajedno sa prijateljima.

Ovo se odnosi primarno na engleski strim i kako saznajemo, ugovor je potpisan za naredne četiri sezone ESL Pro Lige, što znači da će biti aktuelan bar do kraja 10. sezone koja će se održati krajem naredne godine. Kada su ESL One takmičenja u pitanju, ona se ne odnose samo na CS:GO već i na Dotu, što je takođe bitno napomenuti.

ESL je objavio da fanovi koji nemaju Fejsbuk ne moraju da brinu, i da će imati opciju da gledaju turnire direktno na ESLOne.com sajtu.

Ovaj ugovor je već stupio na snagu, što znači da će prvi sledeći turnir koji spada u grupu pomenutih takmičenja biti prenošen preko Fejsbuka, a to je predstojeći ESL One Genting Dota 2 Minor koji počinje 26. januara.