Philadelphia Fusion doveo 14-godišnjeg igrača

eSports 30. jan. 201817:19 > 17:57
Podeli:
Blizzard

Philadelphia Fusion, jedan od učesnika Overwatch Lige, je iznenadio javnost predstavljanjem svoje akademije u kojoj se nalaze velike nade Overwatch esporta među kojima je i Amerikanac Hayden "ZerG" Thomas Gordon koji ima samo 14 godina.

Philadelphia Fusion je jedan od devet učesnika Overwatch Lige koji će imati i svoju akademiju koja će se takmičiti u Blizzardovoj Contenders ligi, takmičenju namenjenom primarno organizacijama koje ne učestvuju u elitnoj Overwatch ligi.

Ono što je najbitnije kada je Contenders liga u pitanju je to što nema ograničenja koliko igrač mora imati godina da bi igrao u njoj, kao što ima Overwatch liga, što znači da timovi mogu da regrutuju i kuju mlade talente u buduće zvezde u njoj. Philadelphia je predstavila svoj tim preko svog Youtube kanala a najveću pažnju u njemu je privukao Seung „WhoRU“ Junlee, bivša zvezda najbolje Overwatch ekipe sih vremena Lunatic-Hai, koji ne igra u Overwatch ligi samo zato što ima 16 godina. Ostatk tima takođe čine mladi igrači, dok najmlađi među njima kao što smo već napomenuli ima tek 14 godina.

Ni jedan član nema preko 19 godina, a ostatak tima čine bivši tenk ekipe Tempo Storm Adam „Beasthalo“ Denton, DPS ekipe Renegades Zachary „ZachaREEE“ Lombardo, support ekipe Mega Thunder Elijah „Elk“ Hudson Gallagher i jedan od bivših WhoRU-ovih saigrača, Koreanac Kim „Alarm“ Keyongbo.

Američka ekipa Philadelphia Fusion trenutno zauzima šesto mesto na tabeli u Overwatch ligi sa četiri pobede i dva poraza u prvih šest kola.