Bosanac Faruk Pita ponovo trener Ninjas in Pyjamas

eSports 1. feb 201817:10 > 17:33
Privatna arhiva

Švedski CS:GO igrač i trener poreklom iz Bosne i Hercegovine, Faruk "Pita" Pita se vratio na poziciju trenera ekipe Ninjas in Pyjamas, potvrdila je slavna nordijska esport organizacija na svom sajtu.

Pita je svoju igraču karijeru započeo još u CS 1.6 kada je od 2009. pa sve do 2012. igrao za nekoliko timova među kojima su bili Playzone, Volt-gaming, MYM i Fnatic. Kada je na red došla CS:GO era oprobao se u evropskim ekipama kao što su Lemondogs i SK Gaming da bi najveći uspeh ostvario kao trener Ninjas in Pyjamas gde prvi put dolazi u avgustu 2014. godine. Kao trener NiP-a osvaja 2014 ESL Cologne Major, i dolazi do dva finala, iste godine na DreamHack Winter Majoru i godinu dana kasnije na ESL One Katowice.

U aprilu 2015. napušta poziciju trenera nindži i prelazi u CLG gde ostaje duže od šest meseci, ali bez većeg takmičarskog uspeha. Od njega je kormilo u NiP-u preuzo Bjorn „THREAT“ Pers koji je u ekipu došao nekoliko meseci nakon Pite i koji je na toj poziciji ostao da danas.

Pored Pite koji će biti glavni trener NiP će imati još dva trenera u okviru svog stručnog štaba. Uz tim ostaje pomoćni trener Jens Hofer, dok je ekipa još uvek u potrazi za trećim trenerom/analitičarom.

Ninjas in Pyjamas kao i uvek ulaze sa velikim ambiacijama u novu takmičarsku godinu, a za tim će igrati:

Patrik „f0rest“ Lindberg
Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund
Richard „Xizt“ Landström
William „draken“ Sundin
Fredrik „REZ“ Sterner

Ninjas in Pyjamas u februaru očekuju dva velika LAN takmičenja, a to su cs_summit 2 koji počinje 8. februara i IEM Katowice 2018 koji je zakazan za kraj februara i početak marta.