Kraj ere: TaZ napušta Virtus.pro

eSports 6. feb 201812:45 > 13:02
Podeli:
DreamHack Flickr

Nakon četiri godine predvođenja poljske ekipe Virtus.pro, Wiktor "TaZ" Wojstas se i zvanično povlači iz sastava tima nakon serije loših rezultata koji su kulminirali gubitkom statusa legendi na Boston ELEAGUE Majoru posle ispadanja iz glavne faze turnira bez ijedne ostvarene pobede.

Virtus.pro je bio tim sa najdužom tradicijom na CS:GO esport sceni. Okosnica tima se držala na okupu od januara 2014. godine ali se na kraju ispostavilo da duže od toga nisu mogli. Prošla godina se ispostavila kao prelomna za Virtus.pro, koji je početkom nje stigao čak do finala Atlanta ELEAGUE Majora kada su bili u velikom usponu u formi, ali ubrzo nakon toga dolazi do zasićenja i sem na nekoliko LAN turnira, ekipa ne uspeva onlajn da izbori opstanak u velikim takmičenjima kao što je ESL Pro Liga, ali srećom po njih izbegavaju da igraju kvalifikacije za većinu turnira pošto su često dobijali direktne pozive.

Znak da je promena neminovna je bio neuspeh na Majoru gde se Virtus.pro propisno obrukao sa tri vezana poraza i sada kada su izgubili status legendi i direktan plasman na Major svima je bilo jasno da će morati da pojačaju svoje redove kako bi u sledećim Major kvalifikacijama uopšte i imali šansu da nešto postignu.

U tim na jednomesečnu pozajmicu stiže velika nada poljske CS:GO scene Michal „MICHU“ Muller koji je već dva puta nastupao za Virtus.pro kao izmena u prethodnom periodu i koji će bez sumnje doneti neophodnu svežinu timu.

Organizacija Virtus.pro je u zvaničnom saopštenju navela da ovo nije bila ni malo laka odluka, ali da su na kraju dana promene neophodne i da je ovo tek prvi korak ka povratku ekipe u vrh. 

Virtus.pro je igrao u nepromenjenom sastavu neverovatne četiri godine i pet meseci što je bio ubedljiv rekord u CS:GO esportu i nakon ove izmene sada su najduže na okupu igrači ekipe Vega Squadron koja nije promenila sastav već 16 meseci.