NA LCS 3. nedelja: TSM i CLG vezali dve pobede

Podeli:
Riot Flickr

U trećoj nedelji NA LCS lige smo prisustvovali poboljšanju forme favorita lige, kao i sve većoj podeli između ekipa iz gornjen i donjeg dela tabele. Možemo reći da već nakon šest kola postaje jasno ko će ove sezone u plejof i borbu za titulu.

Može se reći da smo treće nedelje takmičenja imali prilike da gledamo dva derbi meča. U prvom je Counter Logic Gaming došao do veoma bitnih bodova protiv do tada neporažene ekipe Echo Fox, dok je u nedelju Team SoloMid uspeo da zaustavi zaista impresivni 100 Thieves i obezbedi sebi prvu nedelju u novoj sezoni sa dva trijumfa.

Zbog lošeg starta TSM i CLG su ovim pobedama izbili tek na sredinu tabele, ali njihovi fanovi sada imaju razloga za optimizam pošto se čini da su slavne američke ekipe počele da hvataju korak sa konkurencijom koja je žestoko otvorila novu sezonu.

Prvo mesto na tabeli sada dele tri ekipe, i to timovi koji su zaista najviše pokazali u prvih šest kola, a to su Echo Fox, Cloud9 i Team Liquid. C9 je ove nedelje bez većih problema savladao OpTic i Clutch Gaming a u timu je blistao bivši jungler TSM-a Dennis „Svenskeren“ Johnsen koji je oba meča dobio Sejuani sa kojom sjajno barata zbog čega je završio nedelju bez ijedne smrti.

Riot Flickr

Team Liquid se prošetao kroz FlyQuest i Golden Guardians, dve ekipe kojima za sada ne uspeva da pokažu potencijal za plejof i ovakvom igrom teško da će moći da pobegnu sa dna tabele. Eugene „Pobelter“ Park je bio posebno raspoložen ove nedelje ostvarivši ukupan skor 18-1-7 u dva meča igrajuči Corkija i Azira.

Ekipa 100 Thieves se i dalje dobro drži i pored poraza protiv TSM-a, zahvaljući pobedi protiv Clutch Gaminga i moramo da se složimo sa mišljenjem većine LoL esport fanova da su ubedljivo najviše za sada pokazali od novih ekipa u ligi.

Četiri poslednjeplasirane ekipe na tabeli su izgubile svih osam mečeva ove nedelje. Clutch Gaming, OpTic Gaming, FlyQest i Golden Guardians se polako odvajaju od ostatka tabele i moraće mnogo toga da promene ako žele da ostanu u trci za plejof. Ispostavilo se da je prelazni period igrao ključnu ulogu u uspehu timova, i iako u njima vidimo skupine igrača koji mahom nemaju iskustva u igranju zajedno, ekipama koje su rešile da investiraju u kvalitetne igrače kao što je 100 Thieves se to već polako isplaćuje i pred njima je sa ovom petorkom svetla budućnost u NA LCS ligi.

Riot Flickr

Trenutno stanje na tabeli nakon šest odigranih kola ovako izgleda:

1. Echo Fox 5-1
1. Cloud9 5-1
1. Team Liquid 5-1
4. 100 Thieves 4-2
5. Team SoloMid 3-3
5. Counter Logic Gaming 3-3
7. Clutch Gaming 2-4
7. FlyQuest 2-4
9. OpTic Gaming 1-5
10. Golden Guardians 0-6