Fnatic doveo bivšeg direktora Mercedes Formula 1 tima

eSports 7. feb. 201815:34 > 17:12
Podeli:
Privatna arhiva

Da je esport sve unosniji biznis potvrđuje i najnovija vest iz tabora Fnatica. Oni su u svoje redove doveli bivšeg direktora MErcedes AMG Formula 1 tima na poziciju direktora prodaje kako bi dodatno učvrstili svoju poziciju lidera među esport organizacijama u Evropi.

Fnatic je poznatom po tome da je možda i najprepoznatljiviji brend u svetu espotu, sa milionskom bazom fanova širom celog sveta. Fry je pekao zanat u automobilskoj industriji još od 1977 godine, a u Formuli 1 je radio 11 godina. Njegovo iskustvo se može ispostaviti kao ključan faktor daljoj ekspanziji Fnatic brenda na svim kontinentima, kako bi kompanija maksimalno iskoristila potencijal esporta koji raste iz dana u dan.

„Veoma sam uzbuđen što ću u narednom periodu raditi u sklopu napredne i moderne kompanije kao što je Fnatic. Kao što svi znamo, Fnatic je izuzetno cenjen i poznat brend u svetu sporta i zabave, i sada kada imamo situaciju da je u prošloj goini 258 miliona ljudi gledalo esport, mnoge velike kompanije žele da uzmu učešće u njemu, tako da je naš primarni plan da pomognemo velikim svetskim brendovima da na što efikasniji način uđu u svet esporta,“ rekao je Fry u zvaničnoj izjavi.

Fnatic je osnovan 2004. godine i u tom periodu su postigli velike uspehe u esportu koji uključujuću više CS:GO Major titulu kao i pehar prvog League of Legends Svetskog prvenstva. Sedište kompanije Fnatic se danas nalazi u Londonu, a njihove kancelarije se nalaze na nekoliko različitih lokacija među kojima je i srpska prestonica Beograd.