U januaru banovano milion PUBG naloga u Kini

Podeli:
Riot Flickr

U Kini i dalje vlada velika potražnja programa za varanje u PUBG-u zbog čega je kompanija BattleEye banovala preko milion naloga samo u proteklom mesecu.

Da se Kina bori sa varalicama u video igrama više nego bilo koja druga zemlja na svetu, potvrđeno je još kada je izašla vest da je u njoj uhapšeno do sad preko 120 ljudi koji su distribuirali softver za hakove u PUBG-u. To očigledno nije urodilo plodom koliko su očekivali, pošto broj hakera raste iz dana u dan. Izgleda da u ovoj zemlji igračima mnogo više odgovara da varaju nego da igraju igru standardnim metodama, a koliko je velik porast hakera u pitanju, najbolje pokazuje statistika kompanije koja se bavi ukidanjem hakerskih naloga po imenu BattleEye.

Prema njihovoj statistici oni su banovali milion ipo naloga u periodu od marta do kraja decembra, dok je u novoj godini već u prvom mesecu banovano milion naloga. I pored toga, igrači nastavljaju da kupuju nove naloge kada su im stari preko kojih su varali banovani, kako bi uz određen softver imali mogućnost da gledaju kroz zidove ili automatski pogađaju protivnike direktno u glavu kako bi brzo osigurali ubistva.

I pored svega ovoga popularnost igre PlayerUnknown’s Battlegrounds ne opada, kao i njen razvoj u esportu, zbog čega ćemo u narednih nekoliko nedelja imati prilike da gledamo tri velika turnira u Kijevu, Katovice i Bukureštu.