Valiance pozvan na turnir sa kriptovalutnim nagradama

eSports 9. feb 201811:23 > 11:40
Fortuna eSports

Kompanija Play2life je najavila veliki CS:GO turnir u Belorusiji sa nagradnim fondom od 100.000 dolara koji će se isplatiti u kriptovalutama. Među sedam direktno pozvanih timova se nalazi i najbolja srpska ekipa Valiance&Co.

Svi su do sad već upoznati sa pomamom koja se pojavila za kriptovalutama prošle godine, kada je cena Bitcoina počela vrtoglavo da skače i time pogurala rast i mnogih drugih kriptovaluta. S obzirom na to da su one potekle među gejming zajednicom, ne čudi što vidimo saradnju između esporta i kompanija koje se bave novom valutom. Zbog toga će pobednik Cryptomasters turnira dobiti $50.000 dolara u vidu Play2Live kriptovlaute koja se zove Level Up Coin, a ovaj novac će moći da koriste za dalja ulaganja ili pretvaranje u papirne valute.

U zvaničnom saopštenju kompanija navodi da joj je čast što će imati priliku da održi prvo esport takmičenje u kom će se za nagrade davati kriptovaluta, iako to i nije baš istina. Sada već (za esport) davne 2011. godine održan je StarCraft: Brood War turnir po imenu AoV iCCup Starleague koji je pored novčane nagrade od 1.000 dolara za najbolja četiri igrača davao kao nagradu za preostale igrače u top 8 tada tek nedavno nastali Bitcoin. Nažalost informacije o tom turniru su i dan danas neproverene do kraja i ne zna se da li je svako od igrača koji su se našli između petog i osmog mesta dobio 25 Bitcoina, ili je ta količini podeljena između njih četvorice. U svakom slučaju to znači da je nagrani fond tog turnira po današnjim merilima iznosio između 114.000 i 457.000 dolara.

Nagradni fond na Cryptomasters turniru će biti raspoređen tako da će prva ekipa odneti 50.000 dolara, druga $30.000, a timovi koji uđu u polufinale po 10.000 dolara.

Ono što će fanove iz regiona posebno obradoviti je vest da je Valiance&Co dobio direktan poziv na turnir, što znači da će dobiti odličnu priliku da se u LAN-u oprobaju protiv veoma jakih ekipa sa vrha svetske scene kao što su Space Soldiers, AGO, GODSENT, Sprout, BIG i beloruski predstavnik Goodjob. Poslednje osmo mesto će popuniti pobednik onlajn kvalifikacija.