EBL: Zvezda nadigrala Panathinaikos, novi poraz ASUS-a

eSports 9. feb 201812:14 > 13:18
Podeli:
Fortuna eSports

U drugom kolu LoL Esports Balkan Lige imali smo priliku da prisustvujemo velikom trijumfu Crvene Zvezde u sportskom derbiju protiv Panathinaikosa, još jednoj ubedljivoj pobedi KlikTecha, i neočekivanom porazu ekipe ASUS RoG Elite protiv najvećih autsajdera u takmičenju.

X25 i WiLD su započeli njihov duel umerenim tempom. Na topu smo gledali borbu tenkova Maokaia i Cho’Gatha, dok se na midu WiLD odabrao za agresivniji pristup sa LeBlanc, dok se srpski tim držao moćnog Azira. Prvi kill smo videli tek u 15. minutu nakon borbe između mid lejnera i junglera i nakon toga WiLD je uspeo da ostvari prednost od preko 1.000 golda. WiLD je nastavio da uvećava prednost, ali je X25 ostao u igri zahvaljuci sjajnim refleksima Mihaila „TeeHee“ Ćirića koji je ukrao Barona sa Nunuom.

X25 koristi buff da pređe u ofanzivu preko top lejna gde nakon strpljive opsade dolaze do tri killa i ruše prvi inhibitor u mecč, prelazeći prvi put u vođstvo i to od preko 3.500 golda. X25 dodatno uvećava prednost nakon još jednog trijumfa u grupnoj borbi, ovoga puta na midu, i sa nova tri kill nakon sjajnog flanka Andrije „Klowny“ Jovanovića ruše i mid inhibitor. Posle ovoga WiLD jednostavno ne uspeva da se vrati u meč protiv Caitlyn sa skoro svim itemima i kombinacijom Azir/Nunu koja im ne da da konsoliduju svoje redove i nakon poslednjeg proboja na botu primorani su da se povuku sve do nexusa i gledaju kako im snage X25 ruše celu bazu, upisujući prvu pobedu u novoj sezoni.

U velikom derbiju sportskih timova u EBL-u izmedu Crvene Zvezde i Panathinaikosa prva je pripretila Zvezda sa dva vezana killa na topu gde smo gledali duel carry heroja Camille i Fiore. Zvezda dolazi do ogromne prednosti u 10. minutu nakon velike borbe u reci na botu gde Nikola „Chopsteek“ Mihailovic dobija četiri killa na Jinx, kojoj ovo omogućuje da prođe mnogo lakše kroz ranu fazu igre u kojoj nije jaka kao kada ima veći broj itema. Zvezda uvećava svoju prednost u 22. minutu igre kada tera PAO da se bori za viziju oko Barona gde gube četiri igrača a Jinx pravi quadra kill i sa 8-0 skorom postaje ogromna opanost za grčku ekipu.

youtube

I pored velike prednosti Zvezda u sledećem napadu nije uspela da uzme inhibitor na botu, PAO se sjajno branio, ali kada su u sledećoj velikoj grupnoj borbi ostali bez tri igrača napravili su manji niz greški koji ih je koštao pobede. Dok je Fiora split pushovala na botu pokušavajući da uzme inhibitor, Zvezda je na midu ostavila samo protivničkog supporta u igri, svom snagom napala nexus preko mida, a igrači ekipe PAO nisu u tim momentima uspostavili dovoljno dobru komunikaciju, Braum je umro previše rano, Fiora nije mogla sama da čuva bazu, i Zvezda je za tačno pola sata igre upisala drugu pobedu za redom ostvarivši zaista start iz snova u svojoj debitantskoj sezoni u Esports Balkan Ligi.

Aktuelni šampion EBL lige KlikTech je upisao rutinsku pobedu u trećem meču drugog kola protiv mađarske ekipe Team Horizon Reapers. Trebalo im je malo vremena da prorade, ali ni nisu imali potrebe da previše žure s obzirom da su pored Zoe na midu imali dva scaling heroja u vidu Gangplanka i Caitlyn. Prvi kill smo videli tek u 15. minutu, ali i pored toga KT je ostvari prednost od 4.000 golda boljom makro igrom. Uz toliku prednost nije im bilo previše teško da uzmu Barona maltene čim se pojavio, što im je donelo i inhibitor na midu u sledećem napadu kada probijaju cifru od 10.000 golda prednosti. KT je potpuno kontrolisao meč i bez većih problema uzimaju i sledećeg Barona, nakon čega uz triple kill Aljoše „Milice“ Kovandžića završavaju meč ubedljivom pobedom.

U poslenjem meču dana videli smo i najveće iznenađenje u dosadašnjem toku takmičenja. Nexus je pregazio potpuno demoralisani ASUS koji je bleda senka onoga što je nekada bio. Svima je jasno da ekipi ASUS-u fali hemije i da igrači nisu na istim talasnim dužinama, što se videlo već u pik/ban fazi, a potom i potvrdilo u Summoners Riftu. Iako Nexus danas čini skupina rumunskih igrača bez iskustva u EBL ligi, oni su bez većih problema savladali skupinu igrača koji imaju iskustva i u FCS ligi i u EBL-u. Aleksa „DoubleAIM“ Stanković je nakon loše partije sa Warwickom u prvom kolu odigrao još jedan slab meč ovoga puta igrajući Jarvana, dok je jungler Nexusa Nikolay „Vethorm“ Angelov bio na visini zadatka, pokazavši odličnu igru sa Shyvanom. Nexus je bio u prednosti maltene ceo meč i dok je došlo vreme za borbu oko prvog Barona srušili su tri kule i uzeli devet killova. Do drugog Barona uspevaju da sruše dva inhibitora, ostavljajući ekipi ASUS samo mid inhibitor kulu kao poslednji bastion odbrane.

ASUS uspeva da ostane malo duže u meču nakon što pronalaze kill nad protivničkim ADC igračem, ali čim je Nexus ponovo bio na okupu uzimaju Barona i potom ruše sva tri inhibitora ASUS-a. I pored ogromne prednosti, rumunska ekipa ne žuri, već strpljivo prilazi nexusu protivnika sa buffovanim minionima i na samom ulazu u bazu ruše otpor ASUS-a kojem je samo preostalo da bespomoćno dočeka novi poraz u ligi čiju su drugu sezonu započeli sa dva vezana poraza.

Fortuna eSports

Reprizu mečeva drugog kola Esports Balkan Lige možete gledati noćas u ponoć na Sport Klub 3 TV kanalu.